Muu urheiluYhdeksäs kerta kuntosalikuusiottelua. Enää sitä ei voi tulkita satunnaiseksi hairahdukseksi, vaan yhden sortin taparikollisuudeksi?

9th ANNUAL KUPITTAA MEMORIAL SEXTATHLON KUTSUKILPAILU,
la 12.2.2011 klo 13.00, Kupittaan urheiluhalli, Turku, Finland.

Mitä sitä hyvää muuttamaan, kuuluu vanha sanonta. Koska mitä ilmeisimmin kuntosalilla käytävä kuusiottelu ei ole hyvä idea, tehtiin ydinlajeihin ensimmäistä kertaa muutoksia. Niinpä maastaveto korvattiin jalkaprässillä. Muuten vanha hulluus kukoisti niin teoissa kuin sanoissa.


Ottelun viimeisen lajin, 500 metrin soutuergometrihelvetin, alla osaa hymyilytti, osaa ei.

Pisteitä jaettiin ja laskettiin samalla innolla kuin ennenkin. Kunkin lajin parhaan tuloksen tehnyt sai viisi pistettä, toiseksi tullut neljä jne. Lukijaa aliarvioimatta en selitä enempää, vaan menen asiaan. 


1. Punnitus

Ensimmäinen laji määräsi tuttuun tapaan iltapäivän nostettavat kisapainot. Omalla kohdalla puolentoista vuoden harjoittelemattomuus sai pohtimaan, kannattaako lajeihin lähteä ylipäätään itseä rikkomaan. Toisaalta, hyvin levänneenä sitä pitäisi jaksaa, eikö vain?

Harjoittelemattomuus näkyi ainakin omalla kohdalla painon putoamisena. Se vähäinenkin lihasmassa mitä joskus on olkapäiden ympärillä ollut, oli hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Mutta antaisiko se myös syyn ripotella ylle tuhkaa, ja pukeutua säkkiin? 

Nimi

Massa (kg)

Kisapaino (kg)

Lauri

84,0

85,0

Kääriä

81,5

82,5

Erno

81,3

82,5

Timo

81,0

80,0

Mikko

61,5

62,5

 

 2. Penkki

Markun ja Ilkan laji? Onko voimaa vai ei? Perinteinen Pena. Ensimmäinen varsinainen kilpalaji.

Täytyy tunnustaa, että etukäteen penkki hirvitti. Tankoon ei omalla kohdalla kovin kummoisia painoja ladattu, mutta sijoiltaan menneen olkapään syksyinen kipu ja tuska olivat elävinä mielessä. Niinpä pelasin varman päälle, ja tein vain muutaman helpolta tuntuvan toiston. Katkeraan loppuun asti pinnistykset jääkööt seuraavaan vuoteen.

Muiden kohdalla samanlaisesta löysäilystä ei voinut puhua. Tankoon ladattua kisapainoa nosteltiin naurettavuuteen saakka otsasuonet pullottaen. Erno vei lajin nimiinsä suvereenisti, mutta myös muiden (vanhojen?) herrojen suoritukset olivat hatunnoston arvoisia. 

Nimi

Toistot

Pisteet

Erno

26 (82,5 kg)

5

Timo

11 (80 kg)

4

Lauri

7 (85 kg)

3

Kääriä

7 (82,5 kg)

3

Mikko

6 (62,5 kg)

1

 

3. Jalkaprässi

Välilevynpullistumat ja muut selkävammat taisivat pyöriä miesten mielessä, sillä muutama viikko ennen varsinaista koitosta tuli ensimmäinen ehdotus maastavedon muuttamisesta toiseksi lajiksi. Päätös kallistui jalkaprässiin, jossa loukkaantumisriski tuntuu pienemmältä.

Uuteen lajiin sovittiin säännöksi tuttu mahdollisimman monta toistoa. Jalkojen oli määrä lasketua niin alas, että reisi ja sääri muodostavat 90 asteen kulman. Keppimies piti tästä huolen.

Prässiin iskettiin painoja kolme kertaa oman massan verran. Hippiäissarjalaisena sain nylpyttää 185 kilolla, kun muiden kohdalla prässi notkui reilun 240 kilon painon alla. Tässäkin lajissa harjoitus tekee mestarin, ja spinningissä itselleen teräsreidet hankkinut Kääriä vei lajin nimiinsä hurjalla tuloksella. Toimistotuolissa istuminen ei puolestaan vahvista jalkoja, sain huomata. 

Nimi

Toistot

Pisteet

Kääriä

23 (245 kg)

5

Erno

21 (245 kg)

4

Timo

20 (242 kg)

3

Mikko

10 (185 kg)

2

Lauri

- (- kg)

1

  

4. Leuanveto

Leuanveto on tornifirmankin tuntema peruslihaskuntoliike. Tulostasossa oli hieman pudotusta, mutta jokainen sai rimpuiltua vähintään kohtuullisesti itseään tangon tasalle ja yli.

Voiton vei hurjalla tuloksella Erno. Joku pohti illalla ääneen, mahtoivatko ne mestarin kädet asettua suoriksi joka vedolla, mutta syytetty sai vapauttavan tuomion. Ehkä ensi kerralla paikalla on myös Kouvolan haukansilmä? Pronssinen pokaali jaettiin tässä lajissa peräti kolmen kisailijan kesken samalla tuloksella. 

Nimi

Toistot

Pisteet

Erno

26

5

Timo

18

4

Mikko

12

3

Lauri

12

3

Kääriä

12

3

  

5. Dippi

Dippi viimeistelee käsivarsien ojentajat. Myös tässä lajissa mietitytti olkapään pitävyys. Kädet pysyivät paikallaan, mutta harjoittelemattomuus näkyi tässä pienten lihasryhmien liikkeessä. No, kirjurin kirjattavaksi tehtiin silti melko huimia tuloksia Ernon heilutellessa tahtipuikkoa. 

Nimi

Toistot

Pisteet

Erno

40

5

Timo

30

4

Kääriä

26

3

Mikko

25

2

Lauri

22

1

  

6. Soutu 500 m

Tällä kertaa soutuergometrin kimppuun iskettiin urheiluhallin yläkerrassa. Rinnakkain oli riittävän monta vermettä, mikä mahdollisti yhtäaikaisen soudun. Aerobinen helvetti ei pettänyt tälläkään kertaa, vaikka kukaan ei voinutkaan yhtä voimakkaasti pahoin mitä aikaisempina vuosina.

Tulostaso oli taas kerran synninpäästön myöntävä. Omalla kohdalla oli keuhkovammaisen pakko antaa vähän lopussa löysää. Valitettavasti ergometrillä sisällä soudettaessa ei ole myötätuulta, joka siivittäisi venhoa kohti rantaa. 

Nimi

Aika

Pisteet

Timo

1.35.2

5

Erno

1.35.7

4

Kääriä

1.39.9

3

Lauri

1.44.7

2

Mikko

1.49.3

1

  

Lopputulokset

Kokonaiskisan vei odotetusti nimiinsä Erno yhteispisteillä 23. Timo kaappasi itselleen hopeaisen mitalin 20 pisteellä, ja Kääriän kaulaan ripustettiin pronssinen lätkä 17 pongolla. Lauri kokosi 10 pistettä ollen kokonaiskisan neljäs, ja minut jätettiin niukasti viimeiseksi 9 pisteellä.

Ensi vuonna edessä on juhlavuosi, kymmenes kerta Sextathlonia. Olisi hienoa, mikäli tuolloin Kupittaan urheiluhallille kokoontuisi koko kuusihenkinen sonnilauma puuskuttamaan.

Linkit:
Sextathlon 2010
Sextathlon 2009
Sextathlon 2008
Sextathlon 2007
Sextathlon 2006
Sextathlon 2005
Sextathlon 2004
Sextathlon 2003