Liveherkkua! Kolme levyä, yli kolme tuntia loistavaa musiikkia. Tällaiselle keikalle kun pääsisi!

Pearl Jam: State College, Pennsylvania, May 3rd 2003

pearljam.jpgNiinpä. Tunne on kaksijakoinen kuunnellessani kuulokkeet päässä loistokeikan livetaltiointia. Eihän tällaista bändiä olekaan! Käsittämättömän hyvää musiikkia yli kymmenen vuoden ajalta, yhtyeellä hyvä fiilis ja yleisö laulaa tuhatpäisenä kuorona mukana. Siinäpä rahoille vastinetta.

Tässähän se karmeus piileekin: Pearl Jam ei ole tainnut käydä Suomessa yli kymmeneen vuoteen! En ole siis koskaan päässyt todistamaan yhtyettä, joka todella sai minut innostumaan musiikista. Eihän livetaltiointi teknisesti ole samaa tasoa mitä monien bändien tietokoneella viilatut studiotuotokset, mutta auta armias "Jeremyn" kajahtaessa käyntiin ja yleisön huutaessa stadionin täydeltä vimmaista kertosäettä! Siinä hyppää kriitikon ihon aina lahjomaton kananlihamittari kympille! Puhdas musiikillinen nautinto saa aikaan kokonaisvaltaisen hyvänolontunteen. Eikä biisi ole edes oman suosikkilistan kärkipäässä!

Parhaiten triplalevy toimii kuunneltaessa sitä kuulokkeilla, suurina annoksina. Yksittäisinä kappaleina levyjä ei kannata kuunnella, sillä oikeaan tunnelmaan pääsy on tämän herkun nauttimisen edellytys. Eihän sitä itse Pennstaten opiskelijoiden keskelle silmiään sulkemalla pääse, mutta ainakin hieman kauemmas tästä pimeästä marraskuun synkkyydestä.

Asiaan liittyviä linkkejä:
http://www.pearljam.com