Rakas Joulupukki. En ole kirjoittanut sinulle aikoihin, jos koskaan. Olen aina ollut epäluuloinen Vennamon postia kohtaan, en sinua.

 

Taisin viime vuonna näihin aikoihin innostua itsenäisyyspäivästä hieman liikaa, ja sanoa jotain sinua loukkaavaa. Arvostelin joulua nykyaikaisena juhlana, en sinua.

Lahjattomana aikuisena minulle olisi sinulle muutama nöyrä pyyntö. Ole ystävällinen ja pistä datatonttusi tallettamaan nämä pyynnöt ylös tietokantaasi ja osoitetiedot rekesi reittitietoihin.

 

Ole ystävällinen ja anna kotikaupunkimme sosiaalilautakunnalle voimaa ja viisautta tehdä päätös, jolla turvaisimme allergialasten päiväkotitoiminnan juridisista kiemuroista huolimatta. Tämä toive olisi hyvä täyttää pikaisesti. Parasta olisi lähettää vakuuttavin lakiasiain tonttusi jo huomisillan kokoukseen asiaa valmistelemaan. South Parkista tuttua Johnny Cochranin "Chewbacca-puolustusta" ei kannata käsittääkseni tässä tapauksessa käyttää.

Terveys on ihmisen listalla numero uno. Tuo jälkikasvulle viasatmainen VALTAVA paketti lisää terveyttä, jotta seuraava vuosi ei kuluisi samalla tavalla räkää pärskien mitä tämä vuosi. Itselle toivoisin myös (mielen)terveyttä, jotta kaikki edellä mainittu ei kismittäisi niin paljon. Vakituinen työpaikka olisi myös kiva, jos sivulausetoiveet sallitaan.

 

Marraskuu on kuukausista julmin. Eipä ole tämä joulukuukaan paljoa parempi. Olet varmaan huomannut täällä Etelä-Suomen pimeydessä omankin väkesi tarvitsevan piristystä. Kaupungilla pyöri viime viikonloppuna paljon hyväntuulisia tonttuja. Olivatko alaisesi lähteneet isommalla porukalla pikkujoulun viettoon? Toivottavasti tonttusi hoitavat silti hommansa?

Sitten tärkeämpiin asioihin. Rakas paikallislehtemme uutisoi viime viikolla TPS:n jalkapallojoukkueen hankkineen lisävahvistuksia. Remmiin houkuteltu Mixu Paatelainen on ensi kauden kovin valmentajanimi, ja omat odotukseni ovat korkealla. Jos vaikka vuoden vanhempi Kasper Hämäläinenkin saisi pelata ehjän ensi kauden? Se olisi ihan kohtuullinen lahja lahjakkaalle nuorellemiehelle, ja ilahduttaisi lisäkseni monia.

 

Ole ystävällinen, ja pidä TPS:n jalkapallo- jääkiekkopuolen miehet erillään toisistaan. Rakas ystäväni Karhuherra on näyttänyt turhan raadollisesti jääkiekkopuolen tonttuilut. Älä anna Ruissalon suuruudenhulluuden tarttua Jakosen Petriin, vaan päästä meidät jalkapalloihmiset pahasta.

Annoitko Manchester Unitedin Sir Alex Fergusonille joululahjan jo etukäteen, vai oliko Henrik Larssonin hankinta ensi kevääksi skottivanhuksen glögihöyryissä saama neronleimaus? Minusta uutinen kuulosti hienolta, vaikka en glögistä välitäkään. Et kai olisi antanut herra Massey-Fergusonille rikkinäistä ruotsalaista traktoria kärkeen? Vastaavia glögihuuruisia neronleimauksia luistelee näet liian monta Turkuhallissa.

Tässä nämä päällimmäiset toiveeni. Ole ystävällinen ja laita parhaat tonttusi asialle. Jos sinulla on pulaa työvoimasta, niin älä kuitenkaan rekrytoi heitä lisää Suomen jääkiekkoliitosta. Kummolan tontut lienevät tarpeisiisi vääränlaisia tonttuja.