Perjantai-ilta, vaimo karonkan jatkoilla ja jälkikasvu unten mailla. Pyykkikone täynnä märkää vaatetta, jotka odottavat ripustamistaan. Onneksi vierestä löytyy stereot ja kuulokkeet!

 

Hoobastank: Same Direction

Kuvan lähde: graphics.ink19.comNämä amerikanlähettiläät on helppo tuomita umpikaupallisen mainstreamrockin malliesimerkiksi, joka onnistuu tekemään yhden loputtomasti radiossa soitettavan mahtiballadin, mutta jolla ei ole muuta tarjottavaa. Rohkenen olla eri mieltä. Post-grungen ei aina tarvitse olla kirosana.

 

Same Direction on Hoobastankin multiplatinaa myyneen The Reason -levyn avausraita, joka antaa levylle nasdaqmaisen odotusarvon. Valitettavasti koko levy ei mielestäni yllä samalle tasolle, vaikka kahmikin mm. kolme Grammy-ehdokkuutta vuonna 2005 mm. parhaan rockalbumin ja vuoden parhaan kappaleen kategorioissa.

Puhkisoitetulla mahtiballadilla tarkoitan tietysti levyn nimiraitaa, joka on toki hieno, mutta sanoisin levyn ensimmäisenä singlenä aikanaan verkossa julkaistun Same Direction –biisin antavan sellaisen suunnan illanvietolle, että pyykkikoneesta kasvoille läpsähtävä märkä rätti ei tunnu missään!

Vielä kun nauhalla odottaa keskiviikkoillan tuore jakso sarjasta Deadwood, niin innostunutta ilmakitaran soittoa on pakko rajoittaa sen verran, ettei koko ilta kulu olohuoneen yngwiemalmsteenin iltajumppaa harjoittaen.