Lokakuun lopussa järjestetään taas kerran kunnallisvaalit. Seksikkyyttä niissä ei ole sitäkään vähää mitä eduskunta- tai presidentinvaaleissa, mutta arkipäivän elämän kannalta ne ovat ne tärkeimmät vaalit. Myös muille kuin kunnanhallinnossa töissä oleville. Ottamatta kantaa ketä pitäisi äänestää, kannustan vain jokaista täysi-ikäistä turkulaista äänestämään.


Äänen antaminen on toivottavaa taas kerran myös täällä Hornankattilalla. Ja tällä kertaa äänen antamisella voi jopa vaikuttaa johonkin. Ajatus on siis sama kuin kunnallisvaaleissa, vaikka oman ehdokkaan aikaansaannoksista ei kovin varma olla voikaan.


Olen pyrkinyt uusimaan Hornankattilan rakennetta ja etusivua aina silloin tällöin. Tuoreimpien tekstien ”uutisnostojen” vieressä on ollut aina tekstin kategoriaa (sisältöä) kuvaava ikoni. Alan olla itseeni ja kuviin tyytyväinen muiden kuin ”Parisuhde ja perhe” -kategoriaa kuvaavan pikkukuvan osalta.


Kunnon vaalikampanjaa ei kuvien puolesta tässä käydä, mutta olen raakannut jäljelle kolme finalistia, joista toivon Sinun antavan äänen suosikillesi. Eniten ääniä saaneesta kuvasta tulee etusivulle nostona tuleva ”Parisuhde ja perhe” -tekstien kuvatunnus.Pikkukuvat


Kuva nro 1 esittelee pariskunnan puisina avaimenperinä. Kyseisessä kuvassa on kenties aistittavissa eniten huumoria ja sitä parisuhteessakin tarvittavaa pilkettä silmäkulmassa.


Ehdokas nro 2 on puolestaan monelle julkisista tiloista tuttua designia eli perinteinen mies- ja naisfiguuri rinnakkain. Modernia ja silti retrohenkistä visuaalisuutta samalla hengenvedolla.


Vaihtoehto nro 3 on osa vanhasta etruskitaideteoksesta. Kuva korostaa aiheen historiallisuutta ja parhaassa tapauksessa jopa sivistystä.


Äänestysvaihtoehto nro 4 on klassinen kirkkovene / Aku Ankka / Mikki Hiiri eli protestiääni. Kontrollifriikkinä olen tosin rajoittanut protestin aiheen etusivuna koskevaksi. Äänestä siis numeroa 4 mikäli mielestäsi koko etusivun uutisnosto on epäkäytännöllinen ratkaisu. Asian puolesta puhuu blogin RSS-syöteongelma, joka ei nykyratkaisussa toimi. Syöte näet viittaa aina blogin etusivuun (www.mikon.vuodatus.net), joka on nykymallissa varsinaisen uuden tekstin jälkeen päivittyvä vanha blogikirjoitus.


Kunnallisvaaleihin erona on myös tämän internetäänestyksen ajasta ja paikasta riippumattomuus (terveisiä Jannelle Ouluun ja Klasulle Tampereelle). Toisin sanoen, sinun ei tarvitse asua Turussa voidaksesi äänestää näissä vaaleissa. Riittää mikäli koet eläväsi keskellä henkistä hornankattilaa.