Stereoissa soi Hornankattilan amatööri-dj tarjoaa tavanomaisuudesta poiketen rauhallisempaa musiikkia.

John Legend: Save Room

Omaan makuuni sopiva Radio Rock aiheuttaa paremmassa puoliskossani samanlaisia hylkimisreaktioita mitä minulle hänen suosimansa Voice FM. Tämän vuoksi autossamme soi usein kompromissikanava Groove FM.

John Legendin massiivinen hitti Save Room on soinut parina viime vuonna paljon suomalaisillakin radiokanavilla, mutta itse löysin kappaleen taas uudestaan tällä viikolla. Jostain syystä miehen pehmeä ääni sopi auton ratissa pimenevään arki-iltaan.

Sanoitus on melko tavanomainen rakkauslaulun kliseekimppu, tai ainakaan itse en ole löytänyt siitä suurempaa sanomaa. Sen sijaan itse musiikki on hienoa, vaikkakin hillittyä. Häpeämätön lainailu aikaisemmilta vuosikymmeniltä yhdistettynä viimeisteltyyn ja viilattuun tuotantoon taustalauluja myöten maistuu kuten a´la carte annos. Hyvää, kunhan sitä ei tarvitse syödä joka päivä.

John Legend kävi muistaakseni pari vuotta sitten Ruissalossa, mutta jotenkin miehen übercool olemus ei iskenyt parhaalla mahdollisella tavalla krapulaiseen juhlakansaan. Itsekin jätin keikan kesken, vaikka darra ei vaivannutkaan. Kenties kirkas auringonpaiste ja suuri lava keskellä hiekkarantaa eivät olleet paras ympäristö miehen musiikille.

Mr Legend sopiikin paremmin hämyiselle klubille flyygelin ääreen. Siellä kuuntelijatkin voivat nauttia laadukasta whiskyään kauluspaidan nappi tai kaksi rennosti auki, sen sijaan että ryystäisivät festarivermeissään lämmintä mallasjuomaa muovituopeista.