Stereoissa soiPukinkontin pohjalta löytyi kyseisen brittipumpun viimeiset kymmenen vuotta yhteen vetävä kimara. Hienojen kappaleiden runsaudenpula tekee esiin nostettavan valinnasta vaikean.

Stereophonics: Maybe tomorrow

Musiikillinen katu-uskottavuus tuskin lisääntyy kehumalla Stereophonicsia maasta taivaaseen. Vielä vähemmän musiikkisnobeilta saa sympatiaa mainostamalla yhtyeen kokoelmalevyä. Niin tai näin, Decade in the Sun on hieno kokoelma.

Jalkapallonystävät tietävät Stereophonicsin olevan Manchester Unitedin tähtipelaajan Wayne Rooneyn suosikkiyhtye. Miehellä on ilmeisesti asiaan liittyvä tatuointikin, joka osoittaa oivaa itseironiantajua. Tatuoinnissa kun lukee vuonna 2001 ilmestyneen kolmannen levyn nimi Just Enought Education to Perform. Rooneyn koulunkäynti kun on tunnetusti jäänyt jalkapallonpelaamisen varjoon.

Itse en menisi kyseisen bändin suhteen yhtä pitkälle, mutta ottaisin Etelä-Walesista alun perin ponnistavan yhtyeen mielelläni esiintymään myös tänne Pohjolaan.

Maybe tomorrow on kappaleena kokoelman rauhallisemmasta päästä. Suosittelen silti kuuntelemaan myös yhtyeen muita mestariteoksia, joista levyltä löytyvät brittien listaykkösenäkin keikkunut loistava Dakota, erinomainen rallatus Have a Nice Day tai kaupassa tavaroiden katselemisen hienoudesta kertova Just Looking.