Stereoissa soiTotuuden nimissä stereoissa on soinut viime aikoina moni muu yhtye, mutta Rumban sivuilta bongaamani ruotsalaispoppoon tuotannon kokoava laatikko palautti Jocke Bergin ja suomalaissiirtolaisten pojat mieleen.

Kent: Kent

Moni on varmasti sitä mieltä, että Kent löysi oman soundinsa, sielunsa ja mitä kaikkea muuta yhtyeistä nyt tavataan sanoa, vasta kolmannella levyllään, Isolalla. Onhan se valtavan hieno albumi, ei sitä parane kiistää. Kyseinen levy on täynnä silkkaa suuruutta ja pakahduttavan hienoja viisuja. Itselleni yhtyeen tärkein levy on kuitenkin se ihka ensimmäinen, Kent.

Uhrasin lähes kymmenen vuotta sitten kesän 2000 gradun kirjoittamiselle. Muut tekivät rahaa kesätöissä, ja minä hikoilin hävyttömän kuumaksi paahtuneessa Uudenmaankadun kaksiossamme ja nakuttelin tieteen mullistamatta jättänyttä teostani. Taustalla soivat kerta toisensa jälkeen Kentin kaksi ensimmäistä levyä, Kent ja Verkligen.

Vaikka levyt assosioituvat voimakkaasti tuohon kesään, ei niistä ole jäänyt traumoja. Päinvastoin. Jälkikäteen muistot nostavat hymynkareen kasvoille. Silti aina silloin tällöin omaan mieleen nousee ihmetys, joskus hetkellisesti jopa jonkin sortin kateus siitä, miten joku ihminen voi olla niin lahjakas. En viittaa itseeni, vaan Kentin luovaan voimaan, Joakim ”Jocke” Bergiin.

Omassa mielessäni mies kuuluu umpilahjakkaiden kategoriaan. Miehen talentti kohdistuu kenties musiikin ja lyriikan kapealle sektorille, mutta sillä saralla jälki on ollut alusta asti sangen vakuuttavaa. Käytännössähän yhtyeen musiikki on alusta loppuun yhden miehen käsialaa. Paremmin asiaa tuntevat fanaatikot oikaiskoot kommenttikentän kautta, mikäli olen ihan kuutamolla.

Maistiaisen valitseminen Kentin tuotannosta on vaikeaa. Ongelma on klassinen runsaudenpula. Ohessa ensimmäisen levyn raita numero 9 eli Ingen kommer att tro dig. Kuuntele, ja sano mielipiteesi.


<div><a href="http://www.micropoll.com/akira/mpview/403248-142561" mce_href="http://www.micropoll.com/akira/mpview/403248-142561">Click Here for Poll</a><a href="http://www.questionpro.com" mce_href="http://www.questionpro.com" title="online surveys">Online Survey</a><BR> | <a href="http://www.micropoll.com" mce_href="http://www.micropoll.com" title="Web Poll">Web Poll</a><BR> | <a href="http://www.contactpro.com" mce_href="http://www.contactpro.com" title="email marketing">Email Marketing</a><BR><BR> | <a href="http://www.ideascale.com" mce_href="http://www.ideascale.com" title="crowdsourcing">Crowdsourcing</a><BR><a href="http://www.micropoll.com/akira/MicroPoll?mode=html&id=142561" mce_href="http://www.micropoll.com/akira/MicroPoll?mode=html&id=142561">View MicroPoll</A></div>