Urheilu ja vapaa-aikaYstävän kanssa tuli sunnuntaina plärättyä musiikkilehti Spiniä. Ihmettelimme miksi kaltaisiamme neuroottisia kolmekymppisiä ei retkauteta enempää suomalaisissa lehdissä erilaisin listoin. Asiasta innostuneena tartuin härkää sarvista, ja käänsin katseeni jalkapalloilevaan maailmaan.

Ketkä ovat tämän hetken teräksisimmät seuraikonit jalkapallomaailmassa?

Lista painottuu pitkän uran tehneisiin ja menestystä joukkueensa riveissä haalineisiin maailmantähtiin, jotka ovat houkutuksista huolimatta pysyneet uskollisena omalle seuralleen. Miehiin, joissa on yhä vanhan koulukunnan seurauskollisuutta. Toki pankkitilille läpsähtävä miljoonapalkka on myös osaltaan saattanut auttaa pysymään kotikonnuilla.

3. Ryan Giggs (Manchester United)

Totta kai oman suosikkiseuran ikoni on otettava listalle. On nurkumatta ymmärtänyt roolinsa muuttuneen takavuosien salamannopeasta ja huikeita harhautuksia esittelevästä laiturista jopa keskikentän keskellä peliä tasapainottavaksi työmyyräksi.

Täyttää yhä paikkansa maailman ehkä tämän hetken parhaan seurajoukkueen aloituskokoonpanossa, vaikka mittariin naksahti marraskuussa ikämiessarjoihin oikeuttava 35 vuotta. Allekirjoitti onneksi vielä vuoden jatkosopimuksen, joten viihtyy punaisten paholaisten riveissä myös ensi kautena. 788 ottelua Manchester Unitedin riveissä kertonee kaiken. Herra numero 11.

2. Raúl Gonzales (Real Madrid)

Vaikka en Madridin ”kuninkaallisista” niin pidäkään, on ajankohtainen Raúl perusteltu valinta listalla. Ohitti juuri legendaarisen Alfredo di Stefanon Realin kaikkien aikojen maalintekijänä, ja jatkaa yhä tappavan tehokkaasti verkkojen pöllyttämistä.

Voittanut seurajoukkueessaan Giggsin lailla kaiken mahdollisen. Vasta 31-vuotias, mutta takana on jo 15 kautta ja 309 suudelmaa vasemmassa nimettömässä kimaltelevaan sormukseen maalin merkiksi La Ligassa. Mestareiden liigan kaikkian aikojen maalitykki. Kapteeni ja erittäin pidetty pelaaja. Miehessä ei ole muuta vikaa kuin se, että hän pelaa ”väärässä seurassa”.

1. Paolo Maldini (AC Milan)

Puolustajana täydellisyyttä hipova. Nyt jo 40 vuotta täyttäneenä pelannee viimeistä kauttaan AC Milanin riveissä, jossa debytoi vain 16-vuotiaana vuonna 1985! Voittanut niin seura- kuin maajoukkueessa enemmän palkintoja mitä kaappeihin mahtuu. Pelannut eniten otteluja sekä AC Milanin, että Italian maajoukkueen riveissä.

Ärsyttävän täydellinen. Huikeiden jalkapalloilullisten taitojen lisäksi miestä on siunattu komealla ulkomuodolla, joka saa niin äitien kuin tyttärienkin polvet valahtamaan veltoiksi. Miten moni mies on ostanut Policen aurinkolasit ollakseen kuten Paolo Maldini?

Linkit:
Ryan Giggs (englanniksi)
Raúl (englanniksi)
Paolo Maldini (englanniksi)