Parisuhde ja perheHyvää kannattaa odottaa, sanotaan. Entä pahaa? Tai pahaoloa?

Ystäväni Karhuherra kirjoitti osuvasti jääkiekonystävän odottavasta tunteesta ja henkisestä kutinasta, joka edeltää tärkeää peliä. Meillä kotona oli tänä aamuna hieman erilaista kutinaa mahanpohjassa.

Jälkikasvu oli nukkunut poikkeuksellisen pitkät yöunet, ja istui terhakkana sohvalla odottamassa Harri ja dinot -ohjelman alkua. Yhtäkkiä elekieli toi mieleen jotain ihan muuta kuin innokkaan suosikkiohjelman odotuksen. Laatta teki tuloaan. Päätyen eteisen lattialle.

Eihän siinä mikään auttanut. Oksennukset oli siivottava. Minä pääsin sentään helpolla. Vaimo jäi maha pystyssä kotiin mahatautisen pojan kanssa minun karatessa töihin.

Jotenkin byrokratian kehdosta ei tuntunut olevan kova kiire kodin lämpöön. Päässä pyöri kauhuskenaario mahatautisesta mukulasta ja asunnosta, jota hallitsevat joka paikkaan levinneiden norovirusten kaiken kestävät legioonat. Valmiina iskemään kuvitteelliset kyntensä minuun.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kalikiviruksiin kuuluvat norovirukset ovat kaikkein yleisimpiä mahatautien aiheuttajia. Virukset voivat säilyä infektoimiskykyisenä huoneenlämmössä esimerkiksi oksennuksen tahraamassa matossa jopa 12 vuorokautta. En voinut olla ylitöissä niin pitkään.

Kotiinpaluu oli kuitenkin myönteinen yllätys. Pikkuepeli oli jo lähestulkoon täysissä sielun ja kehonvoimissa, mikä puolestaan näkyi hävityksen kauhistuksena kaikkialle levinneiden lelujen muodossa sekä tällä kertaa omasta mielestäni turhankin läheisinä huomionosoituksina. Keskuudessamme kun varmasti lymyää kokonainen armeija silmälle liian pieniä viruksia.

Iloa kesti hetki. Vaimo totesi äsken olon olevan omituisesti heikottava. Toivottavasti syynä on alhainen verensokeri tai verenpaine. Vai onko se tässä vaiheessa samanlaista toiveajattelua mitä helppo vanhemmuus ylipäätään?

Saa nähdä miten tässä käy. Mikäli Hornankattila hiljenee normaalia pidemmäksi hetkeksi, on syykin selvä.

Soon noro!

Linkit:
Karhuherran murinat – Kiima ja kutina
Norovirus