Urheilu ja vapaa-aikaPikkuhuuhkajien ensimmäinen peli on takana. Etukäteen ajateltuna 2-1 tappio Englannille ei kuulostanut pahalta, sillä saarivaltakuntalaisia pidetään yhtenä koko U21-turnauksen voittajasuosikeista. Nyt tappio kismittää, sillä voiton kimmeltävät avaimet olivat hetken tukevasti pikkuhuuhkajien kynsissä.

Alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruusturnaus kuhisee tulevia ja osin jo pinnalle nousseita tähtiä. Englannin kohutuin ja kehutuin pelaaja on Arsenalin ja A-maajoukkueen laiturina viilettävä Theo Walcott. Niin vain supernopea mies vaihdettiin kesken pelin kentältä, kun Jukka Raitala pimensi tähden täysin.

Uskon Suomen maajoukkueesta yleiseen tietoisuuteen nousevan useita pelaajia, mutta varmoina menestyjinä pidän maamme laitapakkeja. Eleettömästi katkovat ja palloa omille pistävät Raitala ja Joni Aho eivät tule kauaa Suomen liigakentillä viipymään. Suosittelen käymään katsastamaan herrojen otteita vielä kun se on mahdollista.

Juhannusaattona Suomen vastustajaksi asettuu lauma nuoria teutooneja. Saksan on sanottu oleva kaikkea muuta kuin isien muistama joukkue. Tunkkireidet ovat korvautuneet teknisillä pyörittelijöillä, joten pitkään maassa asuneiden turkkilaisten vaikutus alkaa heijastua myös maan maajoukkueeseen.

Saksa-pelissä kannattaa katseet vastustajien osalta kiinnittää maalilla peliä ohjaavaan Schalken Manuel Neueriin, josta saattaa ajan myötä kehittyä sakemanneille uusi Oliver Kahn tai Toni Schumacher. Keskikentällä peliä pyörittävät väkkärät Marko Marin ja Mezut Özil, joista ainakin jälkimmäinen esitti kelpo otteita Werder Bremenin paidassa talven Bundesligassa.

Itselleni suurin pettymys on nuoren Toni Kroosin puuttuminen joukkueesta. Ilmeisesti loukkaantumisen vuoksi remmistä pudotettuun teinitähteen asetetuista odotuksista jotain kertoo se, että suuressa ja mahtavassa Bayern Münchenissä on herralle varattu kymppipaitaa jo useamman vuoden ajan!

Edessä on vielä ainakin kaksi pikkuhuuhkajille ja meille katsojille tarjolla olevaa herkkupalaa, ottelut Saksaa ja Espanjaa vastaan. Myös niissä kenttä on täynnä pelaajia, jotka saavat meidät katsojat kääntelemään päätään kuin pöllölinnut ikään.

Mähistelin ennen Englanti-peliä omissa mehuissani siinä määrin, että jäin pohtimaan omaa reaktiotani jos Suomen A-maajoukkue pääsisi jalkapallon arvoturnaukseen? Yhtäkkiä uutiset maailmalta ihmisistä, jotka ovat saaneet sydänkohtauksia kesken ottelujen, eivät tunnu enää vaikeilta ymmärtää.

Linkit:
Uefan alle 21-vuotiaiden EM-kisasivut (englanniksi)