Urheilu ja vapaa-aika"Star Orc: Maximum Distance Driver with amazing glide and dependable fade."

Me miehet olemme taitavia tekemään lajista kuin lajista välineurheilua. Valitettavasti luontoäiti ei tunne hifistin suhteen armoa.

Olin ystävieni herra N:n ja Sopupalloilijan kanssa testaamassa ensi kertaa vasta lunastamiamme lähes ammattilaismallisia frisbeegolfvermeitämme.

On suuri erhe luulla, että frisbeegolfia voisi pelata kaiken maailman huoltoasemakiekoilla. Ehei, tätäkin lajia varten on tarjolla frisbeetä joka lähtöön. On driverit avausheittoihin, mid-range discit lähestymisheittoihin ja putterit viimeisiä puttauksia varten. Voin kuvitella, että tähänkin lajiin saisi upotettua satoja euroja. Ainakin omilla heittotaidoillani.

Sain kunnian aloittaa kisan, ja nykäisin herra N:n tuliterän driverin neitsytlennolle taivaansineen. Kirkkaan neonkeltainen frisbee lähti kauniissa asennossa korkealle ja kovaa. Sitten tapahtui jotain mystistä, sillä heitossanihan ei voinut olla mitään vikaa. Frisbee kääntyi dramaattisesti oikealle, ja mätkähti suoraan Urheilupuiston mutaiseen lampeen!

Hoksasimme vasta siinä vaiheessa, että nämä pro-frisbeet eivät kellu. Löysin siis itseni kahlaamasta pelkät kalsarit jalassa reisiä myöten kuraisessa vedessä. Itseni lisäksi löysin puulankuista törröttäviä ruosteisia nauloja, rikkonaisia kaljapulloja ja muuta iljettä, mutta tuliterä driver jäi sille tielleen. 15 euron heitto. Casualties of war, kuten sanotaan.

Pelimme jatkui yhtä vakuuttavissa merkeissä. Herra N heittää kajautti oman lähestymisheittonsa päin katulamppua sillä seurauksella, että kovamuovinen lampunvarjostin räsähti palasiksi! Konsernin miehet olivat liikkeellä, mikä näkynee myöhemmin liikuntapaikkojen korjauskustannuksissa. Sopupalloilija puolestaan heitti toisen frisbeen lampeen, mutta sai sentään kahlattua pelivälineen talteen.

Myöhemmillä väylillä tutuiksi tulivat lähes kaikki Urheilupuiston ruusupensaat, ryteiköt ja muut pöheiköt. Vain fyysinen loukkaantuminen jäi uupumaan hifistien surkuhupaisasta kierroksesta luonnonhelmassa. Henkisen puolen loukkaantumista tuskin pystyi kukaan meistä välttämään.

Into on kuitenkin kova, ja ensi viikolla suuntaamme toiselle radalle. Mutta sitä täytynee käydä uudestaan urheilukaupassa frisbeeostoksilla.

Linkit:
Frisbeegolf (Wikipedia)