Stereoissa soiKahvipöytäkeskusteluissa pitää tietää mistä puhutaan. Riippuen siitä, haluatko esiintyä viime viikonlopun Ruisrockin suhteen asiantuntevana rockpoliisina vai tavallisena festariapinana, opettele jommankumman vuorosanat.

Ohessa Ruisrockin lauantain ja sunnuntain tarjonta kolmen minuutin yhteenvetona.

LAUANTAI 4.7.2009

Pintandwefall
Rockpoliisi: Itseironista tyttöenergiaa yhdistettynä rokinrytkeeseen. Välispiikit olivat kammottavaa tasoa, onneksi itse asia ja asenne olivat kunnossa.
Festariapina: Ne esiintyi yöpuvuissa? Ne esiintyi yöpuvuissa!

Asa ja jätkäjätkät
RP: Kantaaottavaa humppaa. 10-henkinen kollektiivi ei voi olla läpeensä paha, jos siinä on puhallinsektio tiukan rytmiryhmän tukena. Miksaus toimi myös hienosti.
FA: Mitä helvettiä!? Räpäyttäjien joukossa oli pasuunaa soittava panda?

Don Johnson Big Band
RP: Ripeä riimittely jatkoi Teltan väen hyppyyttämistä Asan perään. Tiukka setti ja hyvä yleisö. Plussaa myös oman suurimman hitin dissaamisesta.
FA: On se Tommi vaan nopea puhumaan englanniksi. Miksei se laula? Ja sen lavalla ollut kaveri kuulosti ihan miksauskoneelta.

Ladytron
RP: Elektropoppia, jonka avaamiseen ei itseltä löytynyt henkistä avainta. Suuri osa muustakin yleisöstä tuntui olevan Teltassa sadetta paossa.
FA: Merkillistä surinaa ja naisten kiekunaa. Parasta oli kuivana pysyminen. Monessa mielessä.

Glasvegas
RP: No nyt kastuivat housut. Omista mehuista. Loistavaa Glasgown murteella laulettua brittipoppia. Missä olit kun JFK kuoli? Missä olit kun Glasvegas soitti ensimmäistä kertaa Ruissalossa?
FA: Aika vähän yleisöä. Ja sanoista oli helkkarin vaikea saada selvää. Lauloiko se tosiaan jäätelöautosta?

The Living End
RP: Festaripäivän kruunannut huikea aussiakti. Läskibassolla tuettua tanakkaa punkkia rockabillytyyliin. Silkkaa parhautta!
FA: Jumankauta oli hyvä meininki! Nämähän on australialaisten oma Green Day!

FA: Ai niin, soittivathan siellä sitten myös hyvässä lihassa oleva A.W. Yrjänä kavereineen, jotkut normaalin oloiset heput, ja muut yhteislaulantaa suosineet tehosekoittimet ja egotrippailijat. Oli siellä tarjolla myös jotain elinkeinopolitiikkaa tukevaa kotiteollisuuttakin, mutta silloin mä olin jo matkalla kotiin.

SUNNUNTAI 5.7.2009

Risto
Rockpoliisi: Tämä kaveri hyötyisi roimasti ammattitaitoisen tuottajan kädenkosketuksesta. Saisi hieman sovituksia parempaan kuosiin ja viimeisteltyä ideoitaan.
Festariapina: On muuten ongelmaisen oloinen nuori mies. Taitaa olla lisäksi Tampereelta?

Anna Puu
RP: Ei se Idols ihan perkeleestä voi olla, niin kauniisti nuori nainen lauloi Knipin ja Kurjen Lassen hänelle kirjoittamia lauluja.
FA: Kun pistää silmät kiinni, niin kuulostaa ihan Egotripiltä naissolistin kera. Mitä?! Siis tää tyttö ei teekään itse omia laulujaan?

The Gaslight Anthem
RP: Täydellinen keikkakokemus. Hyväntuulinen nuori bändi veti tiukan kolmen vartin setin, jonka kruunasi lainakappaleena esitetty State of Love and Trust. Näillä pojilla on edessään suuri tulevaisuus! Ja jotkut hullut menivät kuuntelemaan joka ikisessä kaljatelttajuhlassa soittavaa Apulantaa. Herätys, Suomen nuoriso!
FA: Onko se kännykkä joka pullottaa mun housuissani, vai olenko mä muuten vain onnellinen?!

The Crash
RP: Omalla maalla järjestetyt uskovaisten juhlat, jossa "meidän koulun pojat" mehustivat bändin lopettamista suuren maailman tyyliin. Olihan se nähtävä.
FA: Kyl mää tykkäsin siit kotialbumi-dvd:stäki. Siin oli itseironiaa.

Volbeat
RP: Elvismetalli hävitti valitettavasti kaikki nyanssinsa puuroutuen yksipuoliseksi mätöksi. Toiminee paremmin levyllä.
FA: Hei mä ymmärsin mitä toi solisti huusi, vaikka se puhui englantia! "Fak juu tuu!"

Faith No More
RP: Harvinaisen energinen ja onnistunut vanhojen setien paluu lavoille. Tyyli vaihteli komeasta sutenöörimusikaalista hikiseen pomppuheviin, onnistuneesti.
FA: Vähänkö niillä oli komeat puvut!? Ja on se Evidence vaan komea piisi!

RP: Missasin !!!:n, mikä vähän kismittää. Luotettavien tekstiviestilähteiden perusteella keikka oli todella kova.
FA: No joo, mutta jossain vaiheessa oli pakko istua hetkeksi alas, ottaa tölkki juotavaa ja turista ystävien kesken. Oli ne taas vaan onnistuneet festarit.
RP: Komeita kuviakin olisi tietysti kiva katsoa. Onneksi Karhuherran kuvapalvelu pelaa. Tsekkaa lahjakkaan miehen kuvat.

Linkit:
Rokkenrollin hurmaa (perjantai)
Rock and Roll, part two (lauantai)
Rock on rajaton riemu (sunnuntai)