Työn orjaPorno. Jääkiekko. Palvelusetelilainsäädäntöuudistus.

Ensiksi mainittua ei tunnusta katsovansa kukaan. Vielä harvempi tekee siihen liittyvää työtä. Silti verkossa harva hakusana on suositumpi.

Jääkiekko sen sijaan on maamme epävirallinen kansallislaji, mutta melko harva tekee lajiin liittyvää työtä urheilijana, valmentajana tai esimerkiksi asiaa seuraavan median parissa. Netissä laji kiinnostaa, kuten vaikkapa Jatkoaika on osoittanut.

Sen sijaan lähestulkoon jokaista suomalaista tulee koskettamaan elokuun alussa voimaan tullut palvelusetelilainsäädäntö. Työssään siihen tulee jatkossa törmäämään lähes yhtä moni, joko kunnan tai yksityisen palveluntarjoajan palveluksessa.

Sitran vetämä palvelusetelihanke yrittää osallistaa kansalaisia ottamaan kantaa ja kommentoimaan pohdinnan alla olevia palvelusetelien käyttösuunnitelmia. Missä palveluissa haluaisit lisää valinnanvapautta? Mihin palveluihin palveluseteli mielestäsi sopii?

Mukaan työhön on valjastettu sosiaalisen median työkalut. Facebookissa voi ryhtyä palveluseteli-faniksi, ja katsoa Sitran seminaarisarjan puheenvuorotaltiointeja. Twitter tarjoaa mahdollisuuden napakkaan kommentointiin, YouTubessa voi tiirailla palvelusetelivideoita ja Slidesharesta tsekata asiaan kuuluvia esityksiä.

Asia on tärkeä, ja sitralaiset ovat täysin oikeassa siinä, että nyt on hyvä aika antaa palaa palautteen muodossa. Lisäksi kiistanalaista kokonaisuutta on mahdollista katsoa ideologisesti värittynein lasein, jonka luulisi lisäävän osan intoa mouhottaa palvelusetelin perkeleellisyydestä tai taivaallisista mahdollisuuksista verkossa.

Voit haukkua minua kokemuksen mukanaan tuomaksi realistiksi (eli kyynikoksi), mutta jotenkin minun on vaikea nähdä palvelusetelilainsäädäntöseminaarien kokoustaltiointien muodostuvan aivan valtaviksi YouTube-hiteiksi. Tai sitten markkinoinnissa osataan käyttää Sitran väen paljon korostamaa luovuutta todella poikkeuksellisella tavalla.

Niin tai näin, todennäköisesti sinäkin eksyit lukemaan tätä tekstiä otsikon tai kolumnin ensimmäisen sanan vuoksi. Ne kun tuntuvat olevan sisältöinä kaikkein kiinnostavimpia. Vai onko se otsikossa mainittu valhe?

Linkit:
Sitran palvelusetelihanke
Jatkoaika.com