Stereoissa soiTästä tekstistä on objektiivisuus kaukana, mutta niinhän se menee kun fani pääsee ääneen.

Pearl Jam: The Fixer

Pearl Jamin uusi albumi Backspacer ei ole vielä ilmestynyt, mutta maistiaisia on jo tarjolla. Ensimmäisenä sinkkuna julkaistu The Fixer nostaa ainakin omat odotukset taas kerran tolkuttoman korkealle.

Radio Rockin rautaa vai roskaa -äänestyksessä biisi päätyi niukasti roskan puolelle. Itse lohduttaudun ajatuksella, etteivät nykynuoret tunnista neroutta vaikka törmäisivät Charles Darwiniin kadulla. Todennäköisesti farkkujaan roikottavat velttoilijat pitäisivät miestä jonkin sortin puliukkona. Sama koskee Pearl Jamin musiikkia.

The Fixer on yksinkertaisesti hieno rock-biisi. Kaiken sen tavanomaisen hehkutuksen lisäksi sanat ovat kauniit. Poissa on yhtyeeseen aiemmin liitetty synkkyys, ja tilalla kertomus ihmisestä, joka haluaa tehdä hyvää. Naiivia? Kenties, but I like it.

“When something is broke, I wanna put a bit of fixin on it
When something is bored, I wanna put a little exciting on it
If something is low, I wanna put a little high on it
When something is lost, I wanna fight to get it back again”

Hyvä rock-pläjäys saa jalan vipattamaan, ja tapailemaan laulun sanoja. Erinomainen biisi saa aikaiseksi jotain enemmän.

Yhtäkkiä tunkkainen ja kenties kuumakin toimisto tuntuu vilpoiselta. Se johtuu pettämättömästä kananlihaefektistä. Kylmät väreet kulkevat pitkin selkäpiitä, ja maailma tuntuu yhtäkkiä entistä paremmalta paikalta. The Fixer toimii monella tasolla.