Työn orjaIhmemiehenä pidetyn ja kaikkialle ehtivän ulkoministeri Alexander Stubbin salaisuus hänen itsensä mukaan on kyky nukkua missä vain ja milloin vain. Istuessani väsyneenä lentokoneessa, petin itseäni ajattelemalla olevani itsekin vähän kuten Suomen Aleksanteri Suuri.

Stubb juoksee maratonin. Teräsmies Stubb sipaisee triathlonin. Alex julkaisee jo kolmannen kirjan tänä vuonna. Hengästyttävää.

Moinen tahti ja urakointi tuntuvat olevan silkka mahdottomuus kahden lapsen isälle, joka omien sanojensa mukaan tarvitsee kahdeksan tunnin yöunet kuten kuka tahansa meistä. Etenkin kun kaiken tuon lisäksi mies tuntuu hoitavan varsinaisen leipätyönsä hyvin.

”Tunti liikuntaa antaa minulle kaksi tuntia energiaa”, kuittaa ulkoministeri ulkopuolisten ajankäyttöön liittyvän ihmettelyn.

En tiedä mitä mieltä maailmalla ollaan minun työsuorituksistani, mutta minustakin löytyy alexmaisia piirteitä. Asuuko meissä jokaisessa pieni hyperaktiivinen ulkoministeri?

Minullakin on korkeasti koulutettu vaimo ja kaksi lasta. Minäkin pidän urheilua henkireikänä, ja välttelen cocktail-tilaisuuksissa notkumista. Minäkin kirjoitan blogia. Minäkin osaan nukkua miltei missä ja milloin vain. Tai niin ainakin vaimo toruu. Minullakin on suuret etuhampaat.

Hitto soikoon, eräs täti erehtyi kesällä jopa luulemaan minua ulkoministeriksi ajaessani polkupyörällä puku päällä klo 6 aamulla pitkin Aurajokivartta!

Milloinkohan ulkoministeriöstä soitetaan rekrytointimielessä?