Urheilu ja vapaa-aikaYstäväni Der Finne on siirtynyt kuningaspelin vihreältä veralta penkin päähän. Ei vaihtopenkille, vaan käskyttäjän pallille. Tosin vihreä verka on vaihtunut vähemmän silkkisiin mutaisiin alasarjakenttiin, vaikka silkki- ja samettikaupunki Krefeldissä pelataankin.

Itselläni oli mahdollisuus käydä testaamassa omaa tasoani kyseisen KFC Uerdingenin 2. joukkueen treeneissä. Alustana oli itselle tuttu kumirouhe, mutta muutoin peli olikin sitten vieraampaa. Teutoonien treenit vedettiin näet hallissa n. 30x15 metrin kokoisessa laidoin ja suojaverkoin verhotussa laatikossa, jossa pallo oli kirjaimellisesti koko ajan pelissä.

Kahden kosketuksen säännöllä otettiin tarpeeton riplailu, sooloilu ja pallon hipelöiminen pelistä pois. Kikkailun sijasta pidettiin yllä vauhtia ja lauottiin lujaa. Todella lujaa. Täysillä. Vaikka keskelle kaverin käkätintä, tai siihen toiseen, vielä arempaan paikkaan.

KFC Uerdingen vs. Hulser SVPerjantai-illan hikisten treenien jälkeen olin todistamassa sunnuntaina saman KFC Uerdingenin kakkosjoukkueen voittoisaa ottelua Hülser Sports Vereinia vastaan (kuva). Aamulla televisiosta tuli Bundesliigan viime kauden tähtihetkiä. Kontrasti poikkeuksellisesti hiekkakentällä tarjoiltuun taistelupalloon oli huima. Lähes järkyttävä.

Mutta amatöörifutis sai ajattelemaan miten voittajia syntyy ja kasvatetaan.

Kilpailu Saksan kokoisessa maassa on eläimellisen kovaa, ja huipulle pääsee todella harva. Saksassa on muistaakseni lisenssipelaajia karkeasti saman verran mitä Suomessa asukkaita!

Maajoukkuevalmentaja Joachim Löwillä on siis käsissään tyystin erilainen ja erikokoinen massa, josta valita maajoukkueensa aloituskokoonpano mitä Suomea valmentavalla Stuart Baxterilla.

Keskiviikon maaottelun kokoonpanot voivat hieman poiketa totutusta. Saksalaisilla on jo taskussaan kisalippu ensi kesän MM-kisakoneeseen, ja suomalaiset saavat taas kerran katsoa kisoja kotisohvalta.

Yhdestä asiasta voi silti olla varma. Saksalaiset eivät marssi kentälle takki auki, lukee selässä sitten mitä nimiä tahansa. Asenne on aina kunnossa, pelataan sitten maajoukkueessa tai 9. korkeimmalla sarjatasolla.

Linkit:
KFC Uerdingen