Urheilu ja vapaa-aikaJoulupukki toi jälkikasvulle lahjaksi lautapelien klassikon. Afrikan tähteä on pelattu sen jälkeen urakalla.

Seuraavaa tähteä etsitään varmasti myös TPS:n jalkapallotoimistolla. Afrikan suunnalta etsimisestä en tiedä, mutta puhelu kolonialismin ajan siirtomaaherran elkeet omaavalle Roy Hodgsonille Lontooseen voisi olla hyvä ajatus.

FC Fulhamin reserveistä viime kauden messiaaksi saapunut Wayne Brown oli ymmärtääkseni ”Hodarin” kädenojennus Tepsille. Tulevana kautena hyökkäävän keskikenttäpelaajan raskasta manttelia sovitellaan Riku Riskin ollilamaisille hartioille, mutta kuka korvaa keskikentän pohjalta kodin löytäneen ja Tukholman Djurgårdeniin siirtyneen Kasper Hämäläisen? Entä laidalla töitä paiskoneen ja takuuvarmat 10 liigamaalia sohineen Mikko Paatelaisen, tai vasemman laidan pakkina vakuuttaneen, kaiken nähneen Iiro Aallon?

Toistaiseksi TPS:n pelaajaliikenteen suunta on muistuttanut siirtomaa-ajan alusvaltion roolia, josta on raastettu irti kaikki vähänkin kimaltava. Mikäli Hevosmiesten tietotoimiston epävirallisiin huhuihin on luottaminen, on Tepsin kirkkaimpaan helmeen, maalivahti Jukka Lehtovaaraan isketty kiiluvat silmät niin Merseysiden rannalla Evertonissa kuin useamman ruotsalaisseuran suunnalla. Mikäli nuorimies tarttuu kyseisten siirtomaaherrojen houkutuksiin, jää valmentaja Pasi Rautiaiselle käteen lauma nuoria, vielä aikuistumisriitit läpikäymättömiä poikia.

Löytyykö siis Tepsin junioreista uusia pelimiehiä, kuten medialle on annettu ymmärtää? Annetaanko tai pitääkö Rautiaisen puristaa omista pojista niitä kimaltavia timantteja, joita voidaan sitten myydä suurella rahalla isoon maailmaan ja joilla viedään Veikkausliigan mestaruus?

Vai alkaako touhu muistuttaa jääkiekon puolelta surullisenkuuluisaa Jokerien ”omien poikien kampanjoita”, joissa kesken kauden kentälle ilmestyy ikämiessarjoihin kelpaavia nuoria lupauksia? Eli lähteekö TPS ryöstöretkelle Suomenniemen muiden heimojen seurojen suuntaan, raahaten kentälle joitain PoPan lupauksia?

Jälkikasvu on saanut näyttäviä itkupotkuraivareita, mikäli rosvo on sattunut kohdalle ja vienyt kaikki vaivalla kerätyt rahat. Kanssakilpailijan löytämä rubiini on sekin kirvoittanut katkerat itkut.

Toivoa sopii, että reaktiot TPS:n toimistolla ja valmennuksessa eivät ole samaa luokkaa, mikäli omista pojista ei saman tien jalostu kentällä sädehtiviä jalokiviä. Vai osoittautuisiko Babatunde Wusu ensi kaudella voiton ratkaisevaksi Afrikan tähdeksi?

Linkit:
FC TPS