Urheilu ja vapaa-aikaTragedian suomennos lienee murhenäytelmä. Wikipedian mukaan komedia puolestaan tarkoittaa teatteritaiteessa huvinäytelmää, jossa alun perin oli aina onnellinen loppu. Nykyisin komediaan liitetään voimakkaasti humoristinen ote. Nämä yhdistämällä saadaan tragikomedia, jonka yhteyteen voitaneen liittää jalkapallo TPS:n logo.

En ollut uskoa silmiäni nähdessäni illan Urheiluruudun sähkeuutisen. Päävalmentaja Pasi Rautiainen jättää tehtävänsä Tepsin päävalmentajana. Tänään. Heti. Välittömästi. Se on loppu nyt. So long suckers.

Kannattajan näkökulmasta en tiennyt itkeäkö vai nauraa. Päävalmentajia on tullut ja mennyt viime kausina sitä tahtia, että jatkuvasta muutoksesta on tullut pysyvä asiantila. Voi vain kuvitella, miten moinen rumba vaikuttaa nuorten pelaajien kehittymiseen. Tuskin kovin positiivisesti.

Nykyään ainakin asiantuntijoiden piirissä arvostusta nauttiva Mika Laurikainen nosti aikanaan Tepsin suosta, ja oli erinomainen nuorten pelaajien kasvattaja. Hänet potkittiin pois, tilalle piti saada nimimies. Alkoi surullinen ”korkean profiilin” valmentajien kausi.

Ensin oli nuorten maajoukkueessa meritoitunut Kari ”Gary Thunder” Ukkonen. Tulokset jäivät laihoiksi Hänen pestinsä päätyttyä tilalle tuli maajoukkuelegenda Mika-Matti ”Mixu” Paatelainen, joka karkasi yhden kauden ja pronssimitalien jälkeen takaisin Skotlannin nummille huhuilemaan.

Tilalle hälytettiin ilmeisen isolla rahalla maamme kansainvälisesti menestynein valmentaja Martti ”Jean-Pierre” Kuusela. Valitettavasti 80-luvulla saavutettu menestys ei seurannut miestä, vaan opit osoittautuivat vanhentuneiksi, pelaajat vääränlaisiksi tai sitten vadelmalimpparissa oli jotain vikaa koko vajaan kauden kestäneen pestin ajan. Loppukausi mentiin omilla luottomiehillä, nyttemmin Rovaniemelle karanneen John Allenin ja A-junioreista nostetun Marko "Rapa" Rajamäen luotsaamina.

Ei hätää, TPS rekrytoi taas kovan nimen, ja Veikkaajaan saatiin uusi kansikuvajuttu. Tilalle tuli takuuvarmasti värikäs ja vaatimustason tappiin nostanut Pasi ”Pablo” Rautiainen. Toimittajilla oli hauskaa kun The Pasi vuoronperään epäili tanskalaisvahvistuksen olevan ”pamputtamassa tyttöystäväänsä” tai muuten vain kirjoitti skribenttien jutut itsestään omilla kommenteillaan. En tiedä oliko pelaajilla yhtä hauskaa, saati mitä mietittiin Tepsin toimistolla.

Huumorin sanotaan olevan tehokas defenssimekanismi. Sille on nyt tarvetta, sillä Liigacup pyörähtää käyntiin tuota pikaa, ja suurin odotuksin kauteen lähtevä seura on taas kerran ilman päävalmentajaa.

Voin vain kuvitella, miten naapuriseurassa hykerrellään. Job Dragtsma jatkaa nuorten koulimista omaan pelisysteemiinsä jo kolmatta kautta, ja paikalliskilpailijalta tuntuu puuttuvan niin valmentaja, kenttä kuin itsekunnioituskin.

Vai voisiko tästä murhenäytelmästä muotoutua vielä komedia, jossa on onnellinen loppu?

Linkit:

FC TPS – Pasi Rautiaisen ja TPS:n yhteistyö päättyy