Urheilu ja vapaa-aikaJalkapallon tähtipelaajilla on etenevissä määrin mitä näyttävimpiä nappulakenkiä. Korskeimmat kaverit pelaavat heitä varten suunnitelluilla ja muotoilluilla tossuilla, jotka voivat hävyttömimmillään olla väritykseltään kultaiset. Kuusikymmenluvun pelimiehet pyörivät, jos eivät haudoissaan, niin katsomon penkeillä vaivautuneina.

Veikkausliigassakin saattaa joku rähmönen riplailla valkoiset pläägät jalassa. Kauas katsomoon kikkailu tosin näyttää siltä kuin pelaaja sipsuttelisi nurmella sukkasillaan. Modernia metroseksuaalia itseilmaisua vai halpahintaista välineurheilua?

Toisaalta, myös jalkapallojoukkueen kannattaminen on mitä suurimmissa määrin välineurheilua. Valencian peleissä Manolo hakkaa rumpuaan seuran pelipaita päällään ja huivi kaulassa. Glazerien velkaista valtaa vastaan kapinoivat Manchester Unitedin kannattajat pukevat päälleen seuran historian hämäriin kuuluvan Newton Heathin kelta-vihreän peliasun tai ainakin vastalauseen ilmaisevan kaulahuivin.

Suomessa kannattajan omien värien tunnustaminen on vaikeampaa. Arktisissa olosuhteissa ei katsomossa kekkuloida pelkkä pelipaita päällä. Paita toppatakin päälle kingettynä visuaalinen ilme muistuttaisi liikaa erään rengasvalmistajan tunnusukkelia. Täällä etenkin keskellä ydintalvea pelattavissa Liigacupin peleissä kannattajan välineurheilu muuttaa muotoaan.

Olen itse investoinut tulevia otteluita varten uusiin talvikenkiin ja toppahousuihin. Suomalaista jalkineteollisuutta tukien valitsin ääreisverenkierrolleni ystävälliset Kuomat. Toppahousut ovat pelkistetyn mustat, jotta voin tunnustaa osittain väriä, eikä vaimoni tarvitse hävetä minua pelien ulkopuolisena aikana pulkkamäen reunustalla pöffäillessäni.

Viime talvelta tallessa ovat untuvatäytteinen toppatakki sekä isältä peritty ehta lammasnahkan ja sudenkarvan symbioosi eli karvahattu mallia Lammas Nikita(?). Ei ehkä tyylikkäin mahdollinen, mutta lämmin kuin mikä. Ymmärrän yhä paremmin entisen Neuvostoliiton johtajien hattutyyliä.

Nyt pitäisi siis välineet olla kunnossa. Hansikas-sektorille saattaisin kaivata päivitystä, mutta muutoin olen valmis Liigacupin koitoksiin. Vielä kun ystäväni HeVi tuo mukanaan kylmää eristävän laudanpalan, jonka päällä viime vuonna seisoskelimme, niin arktinen setti alkaa olla kasassa.

Ei muuta kuin seepran vihellys pilliin!

Linkit:
Hattu.fi - miesten karvahatut