Urheilu ja vapaa-aikaEi nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä?

Olen aina myhäillyt brasilialaisten vapaamieliselle tavalle nimetä lapsia ja antaa urheilijoille taiteilijanimiä. Miten harvalla suomalaisella jalkapalloilijalla on taiteilijanimi? Tai edes lempinimi?

Eräs herkullisimmista taiteilijanimistä on portugalilaisessa FC Portossa pelaavalla brasilialaisella kärkimiehellä, Givanildo Vieira de Souzalla. Suuri yleisö näet tuntee hänet paremmin nimellä Hulk.

Taiteilijanimi kaiken lisäksi istuu miehen fyysiseen habitukseen. Vahvarakenteinen jantteri on kuin ilmetty Marvelin supersankari. Iho tosin ei ole samalla tavalla kirkuvan vihreä.

Hulk päätyi vastikään otsikoihin hyvin hulkmaisella tavalla. Mies oli käynyt joulukuun lopulla käsiksi järjestysmieheen, ja saanut neljän kuukauden pelikiellon. ”Mitä enemmän Hulk suuttuu, sitä enemmän hän vahvistuu!”

Portugalin liigan kurinpitolautakunnan langettama rangaistus ei ulotu europeleihin. Tämän seurauksena nuori hurjapää on vapaa edustamaan seuraansa Mestarien liigassa. Arsenalin poikia saattaakin hieman jänskättää nälkäisen ja pelikiellon hurjistaman jätin kohtaaminen maaliskuun 9. päivä.

Pelikielto oli ilmeisesti normaalia lievempi, sillä verivihollisen Benfican järjestysmiehet olivat provosoineet Porton raitapaitoja pelaajatunnelissa. Mieleen nousee kysymys järjestysmiesten arviointikyvyn puutteesta. Itselleni ei tulisi mieleenkään ärsyttää huippukuntoista kaveria, jonka fyysinen preesens tukee taiteilijanimeä Hulk. Tai sitten Benfican järkkäreillä on vakava aukko populaarikulttuurisivistyksessä.

Ai niin, suomalaisista jalkapalloilijoista herkullisin lempinimi lienee FC Lahdessa pelaavalla Kalle Eerolalla. Lempinimi ei kuitenkaan hivele pelaajaa itseään. Mies kun tunnetaan Mopsi-Eerolana.

Linkit:
Brasilialaistähdelle neljän kuukauden pelikielto (YLE)