Urheilu ja vapaa-aikaLiigacupin derby on takana. Jotain turkulaisesta jalkapallokulttuurista kertoo se, että vaikka peli pelattiin keskellä perjantai-iltapäivää ja pakkasessa hyytävän viiman kera, oli Kupittaa 5:n ympärille kerääntynyt monisatapäinen yleisö. Vielä kun nuoriso oppisi laittamaan pipon päähän ulkona luokkahuoneen sijasta, niin karvalakkipäinen keski-ikäistyvä setä olisi iloinen.

Keskustelupalstoilla kyseinen ottelu, ja erityisesti voiton vieneen Tepsin kokoonpanotarpeet, ovat aiheuttaneet parranpärinää. Liikuttava yksimielisyys vallitsee siitä, että tarvetta on vasemmalle laitapakille ja puolustavalle keskikenttämiehelle. Akuutti hätä keskikentän pohjalta on kuitenkin poissa, mikäli nuori Santeri Mäkinen jatkaa yhtä vakuuttavia otteita mitä perjantaina.

Hyökkäys alkaa olla munkissa. Jonatan ”Tintti” Johansson ei ollut vielä laskeutunut rahvaan keskelle ylämaan linnastaan, mutta hänen täydentäessään kärkikolmikon Babatunde Wusu ja Mika Ääritalo, alkaa keskikenttäpelaajilla olla melkoinen viuhka jolle syöttää.

Uskon, toivon ja luotan siihen, että tällä kaudella Riku ”RR10” Riski saa mahdollisuutensa. Mies teki derbyssä vapaapotkusta börsan sekä vapautti Ääritalon läpijuoksuun, josta syntyi mustavalkoraitaisten toinen maali. Wayne Brownin saappaat täyttyvät ilman suurempaa riskiä. Tai siis nimenomaan riskimmäksi kasvaneella Riskillä.

Laitahyökkäykseen tarjoaa vaihtoehdon viime kaudella kevyesti pettänyt vauhtikone nimeltä Mikko Manninen. Lisää kilpailua pelipaikoista tuo nuoriso(maa)joukkueissa vakuuttavaa jälkeä tehnyt Roope ”Rikun pikkuveli” Riski.

Nuorempi Riski sai myös eilen näytönpaikan, kunnes joutui linkkaamaan vaihtoon nilkan venähdyksen vuoksi. Ilmeisesti joku otti riskin ottamalla Riskiä. Sitä ennen myös maalinteko oli lähellä, mutta Gustafssonin Jermu ennätti siivoamaan pallon pois maaliviivalta.

Juniori-ikäisten peluuttaminen aikuisten joukossa on aina pieni riski, joka on kuitenkin kehittyäkseen otettava. Silti ihailtavaa ennakkoluulottomuutta valmentaja Rajamäeltä, vaikka Liigacupin pelit harjoitusotteluiksi lasketaankin. Onnistuneita pieniä riskejä, sanoisin.

Puoliajan Lari Vesander oli myös riskeerannut välineistönsä, ja raahautunut pakkaseen kameran kera kuvaamaan derbyn tunnelmaa. Hyytävään tunnelmaan pääsee olemattomalla riskilä ja kodin lämmöstä käsin alla olevaa linkkiä klikkaamalla.

Linkit:
Puoliaika – Liigacup-derbyn kuvagalleria