Pohdinta ja pähkintäKuka muistaa Nelosella viime vuosikymmenen alussa urheilu-uutisia lukeneen Viivi Avellanin, jonka perään iltapäivälehdet (ja suuri osa meistä miehistä) kuolasivat? Nyt valtakunnassa on uusi lööpit täyttävä Viivi, miss Pumpanen.

Toinen iltapäivälehdistä uutisoi alkuviikosta näyttävästi lööpissään tuoreimman Viivin kokeilevan siipiään lausujana. ”Viivi rohkeana – intiimi monologi!” Tuore Miss Suomi täydentää mm. kirjailija Virpi Hämeen-Anttilan ja oikeuslääkäri Helena Rannan vahvojen naisten tiimin, jonka on määrä lukea kuuluisia vaginamonologeja. En ostanut lehteä, saati teatterilippuja.

Minulta kysyttiin noin kuukausi sitten Miss Suomi -kisojen aattona, osaanko nimetä vielä tuolloin hallitsevan Suomen kauneimman neidon. Ei ollut minussa einomakusen vikaa, sillä en pystynyt nimeämään yhtään saman arvonimen saanutta neitoa koko kuluneelta vuosituhannelta. Jotenkin minusta tuntuu, että lausuja neiti Pumpasen nimi saattaa jäädä jopa muistiin.

Valtakunnan edellinen Viivi, Avellan, totesi aikanaan kaukonäköisesti, ettei kannata kuvitella itsestään kovin suuria, sillä hetken päästä tulee joku toinen nuorempi ja nätimpi kohun kohde. Yo-merkonomi Avellan oli harvinaisen oikeassa, mutta aivan tyylirikoitta ei hänkään julkisuudesta kadonnut. TV2:n reality-sarjaan Tallitähdet osallistuminen ja europarlamenttivaaleihin osallistuminen kertonevat kaiken julkisuuden hyödyntämisyrityksistä. Saa nähdä millä tyylillä tuorein Viivi vetäytyy vuoden päästä julkisuudesta.

Omalla suosikkilistallani on pysynyt yksi Viivi ylitse muiden. Hänkin on varattu nainen. Miesystävä ei tosin ole Hunksien jäsen kuten tuoreimmalla valtakunnan Viivillä, eikä Avellanin miesmaukseen ilmoittaman ”arjalaisen”, sinisilmäinen ja vaaleatukkainen, ryhmän ylväs edustaja.

Minun Viivini on Wagner-nimisen sian kanssa asuva kipakka mimmi, jonka seikkailuista saamme myös lukea päivittäin lehdestä. Erona on, että tämän Viivin lausunnoista tulee hyvälle tuulelle.

Linkit:
Viivi Pumpanen lukee vaginamonologeja (Iltalehti)
Viivi Avellan (Wikipedia)
Viivi & Wagner (HS)