Urheilu ja vapaa-aikaVantaan terveyspalvelujohtaja Timo Arokytö kirjoitti tuoreimman Mediuutisten kolumnissa siitä, miten terveydenhuollon asiakaspalvelu toimii, kun potilas kokee saaneensa haluamansa ja tarvitsemansa. Tässä järjestyksessä.

En koe itseäni sairaaksi kannattaessani Tepsiä, mutta myös minua ärsyttää potilaan lailla kun haluni jätetään huomioimatta. Olen pidempään halunnut saada selvyyttä sille, missä ensi kauden ottelut pelataan. Ja tämä vain, jotta voin kantaa rahaa seuran kassaan. Ehkä olen sittenkin hieman sairas.

Kauden alkuun on kuusi viikkoa. TPS pelaa ensimmäisen kotiottelunsa seitsemän viikon päästä. Jos on epäselvää missä pelataan, niin mieleen hiipii myös ajatus siitä minkälaisella kentällä ja ympäristössä palloa potkitaan.


Liigacupia pelattiin sangen arktisissa olosuhteissa. Missä pelataan Veikkausliigaa?

Kupittaan Veritas -stadionilla on nurmen alla lämmitysputket. Ymmärtääkseni luminen talvi on ollut parempi vaihtoehto mitä vähäluminen. Nyt kenttä ei ole päässyt vuoron perään sulamaan ja jäätymään, vaan lumi on suojannut alla olevaa nurmea. Kentän pitäisi olla ajoissa kunnossa.

Miten on Urheilupuiston Paavo Nurmen -stadionilla? Tietääkseni juoksuratojen ympäröimä nurmikenttä ei ole lämmitettävä. Suosiiko mahdollisesti kevätkylvökunnossa oleva kenttä Tepsin pelureita? Vai kääntyykö perunapelto pieniä mutta teknillisiä, kuten laulussa sanotaan, vastaan.

Olen puritanisti, ja myös tapahtumapuitteilla on minulle suuri merkitys. Mielestäni jalkapallostadion ja yleisurheilukenttä ovat eri asioita.

Jalkapalloa pelatessa kentän reunoilla ei kuulu olla juoksuratoja, vaikka FC Bayern sellaisella Münchenissä pelaakin. Siellä tunnelmaa tiivistää kotijoukkuetta kannattavat 60 000 kiilusilmäistä oluen innostamaa baijerilaista.

Pahaa pelkään, että mikäli ottelut pelataan Urheilupuistossa, ei sinne eksy kuin 1/20 tuosta määrästä. Pysäköintimahdollisuudet ovat heikot. Yleisö on pakostakin kaukana kentän gladiaattoreista. Tunnelma on pahimmillaan kuin Artukaisten viljasiilossa Pelicans-pelissä keskellä lätkän runkosarjaa. Valju. Jännitys syntyy lähinnä siitä meneekö maha makkarasta sekaisin.

Aronkydön mukaan kilpailukyky syntyy, kun työntekijöitä kannustetaan ottamaan vastuuta ja joskus jopa riskejä asiakkaan hyväksi. Julkikuvan ja käytännön toimintojen välillä ei saa olla ristiriitaa.

Olen samaa mieltä. Haluan saada selville missä pelit pelataan, ja pelkästään tuo tieto saisi minut nyt tyytyväiseksi. Asiakkaana todellinen tarpeeni on päästä ostamaan kausikortti. Onko siis seuran kannattajille tarjoaman palvelun ja julkikuvan välillä ristiriita? Mielestäni kyllä.

Nyt on korkea aika ottaa stadionneuvotteluissa riskejä. Riippumatta siitä, kenelle makkaramyynnin rahat menevät.

Linkit:
Terveys-Nokia kilpailee laadulla