Stereoissa soiÄlä koskaan aliarvioi itsepetoksen voimaa. Kuten sitä, että olisit rokkijätkä tai valtakunnassa olisi kaikki hyvin.

Doves: The Greatest Denier

Aina silloin tällöin on hyvä tunnustaa tosiasiat. En ole se armoitettu rokkijätkä, vaikka nahkatakki kaapissa roikkuukin. Toisaalta valtakunnassakaan ei ole kaikki hyvin, jos tulevaisuuden huoltosuhde rusentaa meidät alleen ja eläkettä on turha odotella ennen 70-vuoden ikäpyykkiä.

Vähän näitä mietteitä lienee ollut mielessä myös Dovesin pojilla. Brittiläinen imperiumi on pelkkä muisto vain, ja kaduilla riehutaan rotumellakoiden nimissä.

”The English skyline falls down in the future…
but no one noticed in this empire.
´Cause I´m the greatest denier and I will cut you if you look.”

Ei kovin kaukana tästäkään yhteiskunnasta?

Dovesin levy Kingdom of Rust on täynnä hienoja kappaleita, mutta tämä biisi on iskenyt viime aikoina lujaa. Kenties syynä on työn myötä eteen kaatuneet haasteet, jotka tässä valtakunnassa alkavat pian näkyä barrikadeille nousevina ihmisinä. Ainakin näkyviä lakkoja viime aikoina ollut enemmän mitä oma lähimuisti tunnustaa menneisyydestä.

Toivottavasti meidän ei tarvitse jatkossa turvautua itsepetokseen, vaan saamme pidettyä hyvinvointiyhteiskunnan koossa. Tulevaisuudenkuvana brittiläinen, liitoksistaan natiseva luokkayhteiskunta ei houkuttele ainakaan minua.