Parisuhde ja perheOtsikko ei viittaa 100-vuotisjuhlaa viettävään partioliikkeeseen.

TPS hilluu kuuden vuoden tauon jälkeen jääkiekon SM-liigan finaaleissa. Takana olikin lähes seitsemän raamatullisen laihaa vuotta. Vain heinäsirkkojen invaasio puuttui seuran surkeudesta.

Kiitos menestyksestä kuuluu monelle. On elämänsä vedossa kaukalossa taistelevat pelaajat, heitä valmentavat Midakset, kuten Urpo Ylönen ja Kai Suikkanen sekä tuoreahko toimitusjohtaja Kari Hietarinta. Unohtaa ei sovi myöskään kykyjenetsinnästä eli scouttauksesta vastuussa olevan Ari Vuoren timanttista työtä.

Olen viime viikkoina vakuuttunut siitä, että paremmasta puoliskostani tulisi tarpeen vaatiessa myös erinomainen kykyjenetsijä. Ainakin hän selaa myynnissä olevia asuntoja samalla intohimolla mitä legendaarinen Matti Väisänen lätkänpelaajia. Hakuehdotkin ovat aika pitkälle samoja mitä NHL-seuroilla.

Jääkiekon puolella arvostetaan kokoa, pituutta pitäisi olla 190 senttiä ja painoa rapiat 100 kiloa. Samaa voi sanoa myös vaimon syöttämissä hakuehdoista, sillä asunnossa tulisi olla vähintään neljä huonetta ja keittiö.

Kaukalossa täytyy olla teknisesti taitava, jotta pärjää ja pisteitä syntyy. Ilman teknistä taitoa ei synny hyvää jälkeä. Parempi puoliskoni tietää tämän faktan hyvin, sillä asuntoa etsiessä rakennuttaja ei saa olla kuka tahansa, eikä työ apumies-Arin kädenjälkeä vaan ehtaa Piisisen Jormaa.

Nopeudesta on etua, sillä nopeat syövät hitaat niin askissa kuin asuntomarkkinoilla. Nopeilla liikkeillä ei myöskään jää muiden jyrättäväksi, vaan ehtii alta pois. Liukkaat liikkeet ovat myös asunnonetsijän elinehto, sillä parhaat asunnot viedään päältä. Pitääkö kohteen olla myös nopeasti rakennettu, siitä en olisi aivan varma. Logiikka ontuu tältä osin.

Vahva pelaaja miellyttää NHL-seuroja. Reisistä ja pakaroista pitää löytyä jerkkua, kuten Eput tiesivät Urheiluhullusta laulaessaan. Jämäkkä ja vahvanoloinen rakennus miellyttää samalla tapaa asunnonetsijää, vaikka tornadot eivät täällä samalla tapaa riehukaan mitä rapakon takana. Joka tapauksessa perustuksien tulee olla kunnossa niin kaukalossa kuin rakennuksessa.

Kömpelöä ”timantit syntyvät kovassa paineessa” -vertausta on käytetty lukuisia kertoja urheilumaailman puolella. Toisaalta, ihmisistä on 18 % hiiltä, mikä riittäisi muutamaan grillihiilipussiin, josta timantteja lähtee puristamaan. Suurikokoisista kiekkoilijoista voi siis saada muutaman karaatin enemmän. Tämä lienee myös kykyjenetsijöiden logiikka.

On mielenkiintoista nähdä miten moni Tepsin finaaleja pelaavista pelaajista napataan tarunhohtoiseen ”änäriin”. Lähinnä kaksiota kooltaan muistuttava puolustaja Lee Sweatt suuntaa Vancouveriin kauden jälkeen, mutta kelpaako myös joku muu? Joka tapauksessa seuran valmennuksella ja Vuoren Arsella on edessä taas kova savotta etsiä uusia kykyjä ja puristaa heistä myytäviä timantteja.

Onneksi meidän perheelle riittää yhden sopivan asunnon löytäminen. Ensin pitäisi tosin saada myytyä nykyinen timanttinen kolmio.

Linkit:
HC TPS