Urheilu ja vapaa-aikaToisen puolesta iloitseminen kuuluu käytöstapoihin. Entä jos se toinen on oman suosikkijoukkueen paikalliskilpailija?

”Näkemiin vaan, muru” (Auf Wiedersehen, pet) -sarjan perus-geordie Neville Hope on vannoutunut Newcastle Unitedin kannattaja, jolle muiden seurojen kannattaminen tai edes tunnustaminen on kauhistus. Nevillen suhtautumista Harakoihin kohtaan kuvaa hyvin miehen yritys pukea vaimo mustavalkoraitaisen pelipaitaan, jotta petipuuhat piristyisivät.

Sarjan neljäs tuotantokausi vei loistavat pohjoisenglantilaiset rakennustyömiehet aina Kuuballe saakka. Siellä brittivirkamiehet saavat kuitenkin kiristettyä Nevilleä esittämään kiinalaisille Manchester Unitedin kannattajaa. Neville joutuu jopa pukemaan päälleen Ryan Giggsin nimellä varustetun punaisten paholaisten pelipaidan. Uhraus on samaa luokkaa kuin muslimille sianlihan syönti. Pyhäinhäväistys.

Itsellä on tällä hetkellä hieman samanlainen olo. Turun Inter pääsee näet yllättäen suoraan Eurooppaliigan kolmannelle karsintakierrokselle. Vastaan voi tulla vaikka yleisömagneetti mallia Liverpool tai Juventus. Luvassa on takuuvarmasti satojentuhansien eurojen lottopotti turkulaiselle jalkapalloilulle. Valitettavasti väärälle joukkueelle.

Syy on espanjalaisten seurojen. Nyt Interille tulossa oleva paikka olisi näet alun perin kuulunut Espanjan cupmestarille, mutta Sevilla on jo mukana Mestarien liigan karsinnoissa ja Copa del Reyn Sevillalle hävinnyt Atletico Madrid puolestaan pääsee suoraan Eurooppaliigan lohkovaiheeseen hallitsevana mestarina.

”Tuurikauden tuurilopetus”, sanoi Neville Manchester Unitedin viedessä mestaruuden, ja kiinalaisten juhliessa vieressä. Nevillen onneksi seuralaisten englanninkielentaito ei ollut häävi.

Minulla ei ole kieliongelmaa omana etunani Interin kannattajien suhteen. Täytyy siis yrittää vain käyttäytyä?

Linkit:
Inter voi saada vaikka Liverpoolin Kupittaalle (TS 20.5.2010)