Urheilu ja vapaa-aikaJonatan ”Tintti” Johansson on Tepsin avobemari. Statussymboli, jota valmentajan on pakko näyttää ja käyttää, vaikka se ei olisi tarkoituksenmukaista. Jos vaikka naapuri tulisi hieman kateelliseksi.

En tiedä onko valmentaja Marko Rajamäellä samanlainen tunne peluuttaessaan Tinttiä, mitä James Bondilla BMW Z3:n ratissa Karibialla. Murheet ovat takanapäin, ja maailma taas kerran pelastettu. Saksalainen statussymboli kimaltelee auringossa, leppeä Karibianmeren kaste hyväilee kasvoja ja hiukset hulmuavat tuulessa. Naisetkin lakoavat jalanjuureen.

Voin kertoa sinulle Marko, että näin ei ole. Hiuksesi hulmuavat siksi, että Veritas-stadionin avoimesta päädystä puhaltaa helvetillisen kylmä viima, ja paikat kostuvat vain ja ainoastaan ikävän tihkusateen vuoksi. Statussymbolisi on kurainen, vanhaa vuosimallia oleva peluri, joka ei kiinnosta edes naiskatsojia.

VPS-peli toi statussymbolin käytön esiin räikeimmillään. Tintti juoksi kokolailla päättömästi kentällä täydet 90 minuuttia, saamatta paria karkeaa ohilaukausta lukuun ottamatta mitään aikaiseksi. Rankkarimaalia ei voi laskea, sillä tilanteen rakensivat ihan muut miehet.

Marko, miksi otit paljon vahvemmin pelin sisällä olleen Riku Riskin vaihtoon, vaikka Mika Ääritalon olisi kaiken järjen mukaan pitänyt korvata kentällä koohottanut Johansson? Eikö Tinttiä voi ottaa pois pelistä, ellei syynä ole loukkaantuminen? Voin kertoa, että minä loukkaannuin Riskin vaihtoon ottamisesta. Henkisesti.

Urheilulehti tuomitsi Tintin jo ennen kauden alkua. Olin rajusti eri mieltä. Syytön, kunnes toisin todistetaan, sanoin minä. Vanhan totuuden pitäisi päteä myös urheilujournalismin puolella.

Mielestäni Johansson oli mahtikaappaus Tepsiltä. A-maajoukkuepelaaja, joka palaa kotiseuraansa, olematta vielä kehäraakki. Jaksan yhä toivoa ensivaikutelmani olleen oikea.

Parin ottelun jälkeen Urheilulehden toimittaja Timo Innanen palasi rikospaikalle, todeten Tintin roolituksen olevan Tepsille ongelma. Alan valitettavasti olla Innasen kanssa samaa mieltä. Johansson ei ole kymppipaikan pelaaja. Riku Riski on, ja kaiken lisäksi hyvä sellainen.

Tintin paikka on tällä hetkellä vaihtopenkillä. Siitä huolimatta, miten paljon naapureiden kateudenherättäjäksi hankitusta Johanssonista maksetaankaan.

Linkit:
Innanen: Onko Jonatan Johanssonin paikka penkillä? (Urheilulehti, 6.5.2010)