Stereoissa soiJos musiikkilehdet antaisivat palkintoja hypnoottisen hienosta lauluäänestä, niin Matt Berninger olisi hyvä ehdokas kyseisen arvonimen saajaksi.

The National: Fake Empire

Brooklynistä ponnistava The National on jo napakat kymmenen vuotta vanha bändi, mutta varsinainen läpimurron yhtye teki vasta reilut pari vuotta sitten. Sittemmin yhtyeen ympärillä onkin riittänyt pöhinää, ja ovatpa he kertaalleen ehtineet myös Ruissaloon saakka esiintymään.

Itsesyytökset ovat edeltä maintulta osin aika rajuja, sillä missasin keikan jostain jo unohtuneesta syystä. Onneksi aivoilla on tapana unohtaa epämiellyttävät asiat, sillä muuten ne kävisivät psyyken päälle liian rajuina.

Vuonna 2005 julkaistu Alligator on kelpo levy, mutta pari vuotta myöhemmin päivänvalon nähnyt The Boxer räjäytti potin myös jenkkien sydänmaiden ulkopuolella. Erityisesti indiepiireissä housut kostuivat kuulijoilta sukupuoleen ja ammattiryhmään katsomatta. Myös kriitikot mehustuivat siinä missä muukin rahvas.

Yhtyeeltä on näinä päivinä julkaisun kynnyksellä uusi levy High Violet, josta on ollut mahdollisuus kuunnella maistiaisia The New York Timesin sivuilta. Kuulostaa erittäin tanakalta tavaralta, vaikka ilmiselvää hittiä on vaikea nostaa esiin.

The Nationalin suhteen neitsyytensä vielä menettämättömille suosittelen ensi alkuun The Boxer -albumin avausraitaa Fake Empire. Kyseinen tsipale on yksistään niin hieno, että vaikka loppu levy olisi ollut pelkkää surinaa ja pulputusta, niin albumi ansaitsisi hyvät arviot. Kun näin ei ole, niin kannattaa hankkia itselleen koko The Boxer -levy siinä missä myös toukokuun 11. päivä julkaistava High Violet -albumikin.
Linkit:

The National Agenda (The New York Times)
The National (yhtyeen viralliset sivut)