Pohdinta ja pähkintäOn tavallista, että jalkapallon arvokisojen lähestyessä kolapullojen kylkiin ilmestyy irvistelemään sen hetken huippupelaajia. On kirjavasti maalattua Messiä, Lampardia, Drogbaa ja Henryä. ”Isi mäkin haluan Messi Colaa”, kaikuu kauppakeskuksissa.

Siihen en ollut varautunut, että Pikkukakkoselle vaippoja ostaessa pepun puolelle oli läiskäisty pelinumero ja etupuolella komeili tunnettujen jalkapalloseurojen merkkejä mukailevia logoja.

Libero Football Collectionin vaippoja on ainakin viidellä eri kuviolla ja numerolla. Numerolla 7 hoipertelee ilmiselvästi Glasgow Celticin tulevaisuuden laituri. Celticistä ei tällä hetkellä löydy pelaajaa, joka kantaisi selässään numeroa 7, joten oma termiitti voi huoletta kantaa kyseistä vaippaa ilman suuria esikuvan aikaansaamia messiasodotuksia.

Vanhan vaipan täytyttyä on aika vaihtaa uusi vaippa ja numero. Vuorossa on selvästi Liverpoolin punaista logoa mukaileva kuvio, ja pepun puolella komeilee kaunis 8. Ilmiselvä Stevie G! ”Steve Gerrard, Gerrard. He'll hit the ball 40 yards. He's big and he's f*cking hard. Steve Gerrard, Gerrard”, laulavat The Kopin katsojat. Valitan, kapteeninne ei ole ainutlaatuinen, meillä kotona hoippuu toinen samanlainen pelintekijä.

Kun vaippa on saatu kuraiseksi ilman liverpoolilaista marraskuista kenttää, on aika vaihtaa puhtaaseen kärkimiehen vaippaan. Numero 9 onkin varattu kaikille pienille zlataneille, sillä kosteammalla puolelle on painettu kovasti Barcan logoa muistuttava kuvio. Saa nähdä pysyykö vaippa kuivana, ja tirahtaako ainoastaan itku kun pieni Ibrahimovic kaatuu pepulleen?

Edessä on kuitenkin ripeä vaipan vaihto, sillä pikku-zlatanille on tullut kesken tiukan pallopelin löysät housuun. Vuorossa on numero 10, joka vielä vähän aikaa sitten oli logon perusteella yhtä kuin Chelsean Joe Cole. Nyt tosin näyttää siltä, että Joe-boyn ura ei jatku ensi kaudella Chelseassa, sillä miehen nimi puuttuu seuran sivuilta. Ovatkohan Colen pöksyt pysyneet siirtoruletin keskellä kuivina?

On aika vaihtaa viimeinen vaippa. Kylppäristä kentälle toikkaroi ilmiselvä Tottenham Hotspurin numero 11. Yllättävää kyllä, kyseessä on sama kuramoottori mitä numerolla 10. Tosielämän vastine ensi kaudella Spursin numerolle 11 taitaa näet olla edellä mainittu Joe Cole.

Mainosmaakarit ovat erinomaisia ottamaan hyödyn irti massatapahtumista. Pelaajatkin ovat usein mukana mainosten teossa, messevät massit kun innostavat hymyilemään kolapullo kourassa. Kumma kyllä, sankaripelaajat eivät ole Liberon mainoksessa mukana.

Syyn täytyy olla pieni markkina-alue. Kyseisiä vaippoja kun myydään vain Skandinaviassa, Unkarissa ja Kreikassa, toisin kuin Messi Colaa.Linkit:

Libero Football Collection