Urheilu ja vapaa-aika”Meillä on tuota sellanen tilanne nytte että, jos me voitetaan niin se on hyvä, ja jos me hävitään, se on hyvä.”Keith Armstrong RoPSin valmentajana

”Keken” kuolematon kommentti kaukaa historian hämäristä pyöri mielessä katsoessani parin viikon takaista TPS-HJK -ottelua. Tepsin tilanne oli tuolloin hieman samanlainen mitä Keken RoPSilla aikanaan.

Klubin otteet ovat olleet Veikkausliigassa häkellyttävän vakuuttavia. Turustakin HJK ryösti täydet pisteet viime hetken maalilla mustavalkoraitaisten verkkoon.

Niinpä yllätyin Helsingin ylpeyden hävittyä 1-0 Liettuassa Ekranasille Mestarien liigan avauksessa. Kertooko se samalla Veikkausliigan tasosta omaa karua kieltään, vai oliko kyseessä työtapaturma? Tänään HJK nöyrtyi kotonaan KuPSille, joten yskiikö mestaruusjuna sittenkin? Ei hyvä Tepsin kannalta.

TPS ja Klubi kohtaavat syyskuun lopulla Suomen Cupin finaalissa. HJK on näillä näkymin suursuosikki, ja Tepsi pääsee iskemään altavastaajan asemasta.

Cupin suurin merkitys on siinä, että sen voittaminen on suorin tie Suomesta muun Euroopan kentille. Voittaja kun pääsee pelaamaan Eurooppa-liigan otteluita.

Juju piilee siinä, että siinä tapauksessa mikäli cupin finaalin voittaja vie myös oman sarjan liigamestaruuden, saa cup-finaalin hävinnyt osapuoli Eurooppa-liigan paikan, sarjasijoituksesta huolimatta. Veikkausliigamestari kun pääsee karsimaan paikasta taloudelliseen paratiisiin, Mestarien liigaan.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että vuonna 2010 Tepsin veikkausliigamenestys on sitä luokkaa, että on aika ristiä sormet Klubin mestaruuden puolesta. Tällöin Suomen Cupin finaalipaikka riittäisi nostamaan Tepsin europeleihin myös ensi vuonna. Jotenkin en näet jaksa uskoa siihen, että TPS veisi koko Eurooppa-liigaa, vaikka ensimmäiset karsintakierrokset ovatkin alkaneet mukavasti.

Huomisessa Veikkausliigan ottelussa Valkeakosken Hakaa vastaan Keken logiikka ei tosin päde. Siitä pelistä kelpaa vain voitto.