Urheilu ja vapaa-aikaSuosikkini jyräsivät Newcastlen Valioliigakauden avauksessa maanrakoon. Tappio otti varmasti koville Harakoiden pelaajille ja kannattajille, mutta pettynein taisi olla Joey Bartonin tyttöystävä.

Muutama Harakoiden pelaaja oli ennen kauden alkua saanut yllytettyä Bartonin kasvattamaan viikset. Kaupan päälle oli syntynyt lupaus, ettei mies aja naamakarvoja pois ennen avausvoittoa. Nyt impulsiivisuudestaan ja rumista otteistaan sekä kentällä että sen ulkopuolella tunnetun keskikentän kovanaaman ylähuulta koristavat kalapuikot, joita tyttöystävä kuulemma inhoaa.

"I'm hopeful I'll get rid of it, because I know how ridiculous it is! It's got a bit of flack and a few people have said it's ridiculous - and my missus is one of them!” - Joey Barton

Bartonin tyttöystävän ei tarvitsisi olla kovin huolissaan, mikäli Joey-boy pelaisi yhä entisessä seurassaan Manchester Cityssä. Valitettavasti nykyinen seura Newcastle United ei kuulu sarjan suurimpiin suosikkeihin. Ja maanantaisen peliesityksen perusteella sarjanousijan avausvoittoa voi joutua odottamaan jonkin aikaa, niin pahasti joukkue jäi punaisten paholaisten jyrän alle.

Barton ei tosin ole ensimmäinen urheilija tai edes jalkapalloilija, joka on sortunut vedonlyöntiin panoksena viiksien kasvattaminen. Ruotsin Allsvenskanissa oli viime vuonna eräässä nyt jo muistista haihtuneessa seurassa käynnissä pelaajien välinen sopimus siitä, että viiksiä ei ajeta ennen ensimmäistä tappiota. Seuraukset heijastuivat aina eteläruotsalaiseen päiväkotimaailmaan saakka.

Tiedä sitten saivatko nuoret miehet viiksistä voimaa kuten tarujen Simson komeista kutreistaan, mutta joukkue pelasi ilman tappioita viikkotolkulla. Ajan kuluessa osalle pelaajista ehti kasvaa nenän alle sellaiset kalapuikot, että eräskin tunnusti häpeävänsä hakea lastaan päiväkodista.

Optimisti ajattelee, etteivät päiväkodin tädit sentään soittaneet sosiaalihuoltoon rappiolle ajautuneesta isästä. Rappion sijasta kun ei vain tullut tappiota. Kentällä. Kotioloista en olisi niin varma.

Kenties Bartonin olisi pitänyt tehdä vastaava lupaus? Viikset olisivat saaneet lähteä heti avausottelun jälkeen. Tyttöystäväkin olisi ollut tyytyväinen. Olisi ollut elämä mallillaan ainakin kentän ulkopuolella.

Toisaalta, Bartonilla voi olla edessään lupaava ura valmentajana? Brittien ikiomana Mursuna. Joey ”Walrus” Barton?

Linkit:
Barton Aims For Razor Sharp Start (Newcastle Unitedin www-sivut)