Stereoissa soiSaatana saapui Turkuun? Kolme nuorta läntisen hyvinvointiyhteiskunnan vihtahousua olivat ottaneet vapaata, ja saapuivat viihdyttämään turkulaisia Indie-iltamiin pirullisen taitavasti.

Satan Takes A Holiday: Missy

Kyllä ne ruotsalaiset vaan osaavat. Rokin räimettäkin voi veivata eri tavalla hymy huulessa ja pilke silmäkulmassa yleisöä kosiskellen. Aina ei tarvitse ottaa itseään niin jumalattoman vakavasti, vaan tulla yksinkertaisesti pitämään hauskaa, ja tarjota yleisölle syy juhlaan.

Brittiläinen maabrändäyksen guru, Suomen maakuvan rakentamisessakin mukana ollut huippukonsultti Simon Anholt, totesi vastikään Suomen Kuvalehden haastattelussa, ettei suomalaisten kuulu verrata itseään ruotsalaisiin. Maat kun ovat hänen mielestään toistensa vastakohtia.

Suomalaiset ovat Anholtin mukaan kuin tanskalaisia, tyypiltään tavarantoimittajia ja palvelijoita, jotka työskentelevät taustalla ja auttavat muita menestymään. Ruotsalaiset sen sijaan ovat Euroopan amerikkalaisia, luonnostaan brändääjiä.

Tämä ero näkyi myös Indie-iltamissa esiintyneiden yhtyeiden asenteessa ja otteessa. Nämä kartanovolvoperheiden lapset ja hyvinvoivan sosiaalidemokratian kehdosta ponnistavat pirulaiset näyttivät kenties ulkoisesti karvaisilta tukkijätkiltä, mutta olivat todellisuudessa vain askeleen päässä sliipatummasta viihdekoneesta a´la The Hives.

Satan Takes A Holiday on matkalla samanlaiseen menestykseen, mikäli maailmassa on vähääkään oikeudenmukaisuutta jäljellä. Ja saattaa ollakin, mikäli pelsepuupi ottaa pahanteosta välillä bändin nimenmukaisesti vapaata.