Urheilu ja vapaa-aikaKyllä minä niin mieleni pahoitin, kun Tuomas Kyrö osaa kirjoittaa hauskaa tekstiä.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun kuulin puhuttavan totta. Toden puhuminen kun tekee kipeää. Jos ei puhujaan niin kuulijaan. Ainakin jos asia liittyy kuulijaan jollain muotoa.

Kauppalehti
uutisoi perjantaina, mitä virheitä sosiaalisessa mediassa ei saa tehdä. Lärvikirjan statuspäivitys kieli poskessa rankan viikon jälkeen parin viinilasin voimalla ei välttämättä ole fiksuin mahdollinen teko. Ei vaikka kuinka puhuisi totta, pilke silmäkulmassa.

Menee kuulemma helposti päivitykset päivittelyn puolelle. Profiilikuvankin kanssa pitää olla tarkkana, jottei käy kuin ruotsalaisella päiväkodissa työskennelleellä miehellä. Hänen kohdallaan työnantaja oli pahoittanut mielensä, ja nyt potkuista väännetään kättä raastuvassa. Todennäköisesti ainoat jotka eivät prosessissa pahoita mieltään ovat asiaa hoitavat juristit.

Onneksi itselläni on toinen paikka, jossa purkaa paineita, laukoa typeryyksiä ja käyttäytyä kuin vähämielinen. Siellä voin myös avoimesti pahoittaa mieleni.

Tarkoitan tietysti TPS:n jalkapallopelejä Kupittaalla. Samalla tavalla muualla hosuminen ja huitominen saattaisi johtaa kyytiin toisaalle Kupittaalla. Onneksi elämyksen täydentää vieressäni istuva toinen samanlainen. Sielunveli. Toinen mielensäpahoittaja.

Jalkapallopelithän tarjoavat kannattajille loputtoman mielensä pahoittamisen ja valittamisen lähteen. Suoranaisen ketutuksen inspiraation.

Mielen pahoittamisen muusana voi toimia koko kotijoukkue, jos sen peli on yhtä söheltämistä. Vähintään kannattaja koko ajan odottaa pahinta tapahtuvaksi. ”Ihan kohta ne kuitenkin puppeloivat pallon omaan maaliin. Niin kävi viime vieraspelissäkin. Kyllä ne mitalisijat on jo menetetty, ja europelitkin jäävät vielä haaveeksi.”

Jos joukkue ei kuitenkaan ota kunnolla käkättimeen, niin fani löytää varmasti syyn pahoittaa mielensä jonkun oman pelaajan mökellyksistä. Absoluuttisen varmaa on, että ainakin tuomari tuomitsee luokattoman huonosti.

Tänään TPS nousi uskomattoman hienosti kahteen otteeseen tappioasemasta aina uljaaseen 4-3 voittoon.  Ei ollut syytä pahoittaa mieltään. Pikemminkin päinvastoin, ottelu taisi ylittää mieleenpainuvuudessaan jopa viihteellisen KuPS-pelin.

Tuomarin ja häntä linjalla avustavien otteet sen sijaan jättivät toivomisen varaa. Turhan moneen kertaan lippu nousi ns. suomalaisen paitsion vuoksi. Sillä viitataan paitsion liputtamiseen varmuuden vuoksi, ilman varsinaista paitsiotilannetta.

Ehkä tuomarit halusivat vain ajatella meidän kannattajien parasta? Eipähän kukaan pahoita mieltään mahdollisen paitsiomaalin vuoksi.

Tunteikkaan KuPS-ottelun jälkeen kahden maalin nuori mies RR17 ilkamoi kuopiolaisille myös verbaalisesti. Lisäksi hän kuulemma piti kovasti Esa Pekosen silloisesta facebook-statuksesta.

Kuka mahtaa tykätä kenenkin statuksesta tänä iltana? Ja kuka pahoittaa mistäkin mielensä.

Linkit:
Mitä tahansa Facebookissa teet, älä tee ainakaan tätä (17.9.2010)
Tuomas Kyrö:  Mielensäpahoittaja