Urheilu ja vapaa-aikaHäikäisee, häikäisee. Tuleva tähteys häikäisee.

Maailma on täynnä niitä, joilta odotetaan suurtekoja. Osalle odotukset ovat perusteltuja, osan suhteen vanhemmat pyrkivät toteuttamaan lapsiensa kautta omia toteutumattomia unelmiaan. Valitettavasti eniten taitaa olla niitä, joiden suhteen kovat odotukset eivät koskaan täyttyneet.

Nämä mietteet valtasivat pääkopan kun televisio näytti FA Cupin toisen kierroksen ottelun Crawley Town vs. Swindon Town. Crawley on amatööriseura viidenneksi ylimmältä sarjaportaalta, ja Swindon puolestaan ammattilaisjoukkue Englannin Ykkösliigasta eli kolmanneksi korkeimmalta tasolta.

Menemättä itse otteluun sen enempää, kiinnitin huomiota pariin Swindonin mustassa paidassa jäisellä kentällä pelanneeseen entiseen lupaukseen. Eniten mietitytti mitä ihmettä David Prutton, 29 vuotta, tekee tuossa joukkueessa?

Kaikki Englannin maajoukkueen junioriluokat läpikäyneen pelaajan piti olla suurin piirtein parasta sitten viipaloidun leivän, jos kulunut ilmaisu sallitaan. Mies oli vuoden 2002 alle 21-vuotiaiden Englannin maajoukkueessa, joka vilisi nykyään valioliigatähdiksi laskettavia pelureita. Kolmen leijonan paidassa pelasivat Pruttonin ohella mm. Gareth Barry, Jermain DefoeScott Parker, Alan Smith, Jermain Jenas, Peter Crouch, Bobby Zamora… listaa voisi jatkaa pidempäänkin. Asia tuli varmasti selväksi.

Sikäli mikäli olen ymmärtänyt oikein, ei Pruttonin tietynlaiseen syöksykierteeseen ole vaikuttaneet vaikeat loukkaantumiset, vaikka fyysisiäkin vammoja on matkan varrella tullut. Suurimmat vammat taitavat miehen kohdalla olla pään sisällä. Uralle kun ei varsinaisesti tee hyvää käydä käsiksi erotuomariin tai solvata otteluvalvojaa.

Eilen MTV3 uutisoi omilla urheilusivuillaan, miten Serie A:n Cesena haluaisi kovasti saada riveihinsä molemmat TPS:n raitapaidassa loistaneet Riskin veljekset. Isoveli Riku himottaa italialaisia sinä määrin, että siirto pitäisi saada aikaiseksi jo tammikuussa siirtoikkunan auetessa. Näytille haluttaisiin myös pari vuotta nuorempi pikkuveli Roope, mutta hänen sielustaan ovat ilmeisesti kiinnostuneet myös suurseurat Juventus ja Bayern München!

Riskit, erityisesti suomalaiseksi poikkeuksellisen egon omaava hyökkääjä Roope, ovat tällä hetkellä se suomalainen valmiiksi viipaloitu leipä. Ei ehkä sitä maamme suosituimmaksi itseään mainostamaa Vaasan leipää, vaan turkulaista. Tai maskulaista, ihan miten vain.

Joka tapauksessa, soisin molemmille Riskeille erilaisen uran mitä edellä mainitulle David Pruttonille. Niin mukavaa kuin minusta onkin katsoa alasarjan joukkueiden taistoja, toivon näkeväni Riskin veljekset vasta kun pääsarjaseurat marssivat kentälle.

Mutta vasta parin Tepsissä pelatun kauden jälkeen…

Linkit:
David Prutton (Wikipedia, englanniksi)
TPS:n Riskin veljekset eurojättiläisten kiikarissa (MTV3, 26.11.2010)