Urheilu ja vapaa-aikaRakas Joulupukki. Olen ollut koko vuoden kiltti toimitusjohtaja. Olen parhaan kykyni mukaan johtanut Lemminkäisenkadun toimiston väkeä, keskustellut tiiviisti päävalmentaja Rajamäen kanssa, ja ollut puuttumatta liikaa kenttäesityksiin.

Minulla olisi silti sinulle muutama toive näin joulun lähestyessä.

Ensinnäkin, seuramme talous taitaa olla aika pahasti kuralla. Meillä on ollut taustalla oma kummisetä, mutta hänen lahjasäkin nyörejä on vedetty selvästi entistä kireämmälle. Nykyisen Palloliiton huippujalkapallojohtajan aikoihin ei taida olla paluuta, ellet lähetä taloustonttujasi tekemään tilinpitoihmeitä. Sellainen pyöreä miljoonan euron lahjakortti olisi siis kiva.

Toiseksi toivon, että lähettäisit tarkkasilmäisimmät tonttusi Lontooseen ja FC Fulhamin harjoituksiin. Edelliskaudella riveissämme pelasi Wayne Brown -niminen nuorimies. Hän oli erinomainen vahvistus joukkueellemme. Päättyneenä kautena raitapaidassamme palloa potki samasta seurasta lainattu Robert Milsom. Ihan mukava poika, mutta jalkapalloa hän ei oikein osannut pelata. Joten jos voisit teroittaa tontuillesi pelaajalta tarvittavia ominaisuuksia, niin siitä olisi iso apu.

Ensi vuosi näyttää siltä, että edessämme on hyvin nuorella joukkueella pelattava kausi. Ei siinä mitään, minusta on mukavaa kun joukkue on ”nuori ja nälkäinen”. Jos sinulla kuitenkin olisi vinkata vapaalla jalalla olevasta kokeneemmasta pelimiehestä, jolle ei tarvitsisi paljoa maksaa, niin siitä tulisi itselle sellainen lämmin joulumieli. Ehkä joku paluumuuttaja maailmalta? Vähän samaan tapaan mitä Johanssonin Tintti tällä kaudella.

En halua vaikuttaa ahneelta, joten jätän toivomatta sitä omaa jalkapallostadionia, mistä meillä oli viime vuonna puhetta. Sen sijaan toivon, että muistutat jouluaaton kierroksellasi perheitä meidän peleistämme. Tonttusi voisivat jättää vaikka lumihankeen piirrettynä vinkkeinä kausikortin ja oheistuotteiden olevan oivia joululahjoja pukinkonttiin?

Lopuksi toivoisin terveyttä koko Tepsin porukalle, niin täällä toimistolla kuin kentän laidallakin. Niin ja kannattajille myös. Heitä varten tätä työtä kuitenkin tehdään niin Tepsissä kuin siellä Korvatunturillakin.

Ystävällisin terveisin,
Marco