TPSFutis”Alban, mitä sä teet?!”Marko Rajamäki, 25.1.2011

Harry Potter on taloutemme kuusivuotiaiden keskuudessa kova sana. Kannatus on huippuluokkaa. Talouden miespuoliset aikuiset ovat puolestaan mitään ymmärtämättömiä jästejä, vaikka minua ei vielä sillä nimellä olekaan arvosteltu.

Jonkinlaisia Tylypahkasta tuttuja taikavoimia olisi tarvittu myös eilen Liigacupin ottelussa TPS-HJK. Tepsin pelaajilta puuttuivat Klubin lukkopuolustuksen avaamiseen vaadittavat loitsut.

Illalla kuusivuotiaani valisti minua, että lukitun oven saa auki heilauttamalla taikasauvaa, ja sanomalla ”alohomora”. Vanha ”seesam aukene” ei taida toimia enää edes Lähi-idän rahakentillä?

Rohkelikkomaisia liikkeitä pakkasen keskellä esittivät lähinnä Klubin pelaajat kotijoukkueen Toni Kolehmaisen lisäksi. Tepsistä näkyvimmässä roolissa oli maalin ohjannut Jallu Heinikangas, jonka muut otteet kentällä kielivät luihuisten tuvasta haetuista opeista. Menestystä tai ainakin kaverin pysäyttämistä haettiin kaikin keinoin.

Suurin osa Tepsin pelaajista vaikutti kuitenkin ihan tavallisilta jästeiltä, joiden liikehdinnästä oli vaikea erottaa taikaa nimeksikään. Tiedä sitten onko kovin kummoisia temppuja tiedossa jatkossakaan. Magian sijasta katsomossa saadaan nauttia kioskilta ostetusta makiasta.

Testipelaajana Tepsin paidassa esiintyi Manchester Unitedin junioreistakin aikanaan kokemusta ammentanut Floribert N´Galula eli kavereiden kesken Caligula. Kiertolaisen elämää viettänyt nuorimies vaikutti urheilulliselta, ja täytti paikkansa keskikentän ankkurimiehenä kelvollisesti.

Omasta puolestani 23-vuotias kaveri voitaisiin ottaa Tepsin rehtori Dumbledoren eli Rapan velho-oppiin tulevaksi kaudeksi mikäli palkkapyyntö ei tavoittele taivaita. Toimiston luuta kun lähinnä lakaisee ihmisiä ulos, ei sillä kuuhun lennetä.

Viime kauden lupaavin velhonalku oli Roope Riski alias RR17. Valitettavasti hän ei ollut kokoonpanossa, vaan huispasi ilmeisesti omiaan jossain ihan muualla. Lehtovaaran Jukka sentään kävi todistetusti palelemassa kentän laidalla.

Onneksi Veikkausliigan alkuun on vielä aikaa. Eilisen perusteella TPS ei missään nimessä ole vielä jäsentynyt ja valmis aloittamaan tosipelejä. Kupittaan Tylypahkan oppilailla on vielä paljon opittavaa. Joku maaginen hyökkääjä kelpaisi vielä joukon jatkoksi.

Katsoin vielä illalla televisiosta Blackpool–ManU -ottelun. Matkaa aidon ja alkuperäisen Walesin velhon tasolle on rutkasti. Sir Alexin ei tarvitse huutaa ihmetystä ääni tulvillaan: ”Ryan, what are you doing?!”.

Linkit:
Harry Potter (Wikipedia)
Jarno Parikan erikoistilannetarkkuus kaatoi TPS:n Liigacupissa (fc.tps.fi, 26.1.2011)