Stereoissa soiJoskus on tarpeen palata ajassa taaksepäin kyetäkseen ymmärtämään nykyaikaa saati tulevaisuutta.

The Beatles: Revolution


Erään kaupallisen radiokanavan dj-vieraana oli Stratovariuksen kitarasankari Timo Kotipelto. Mies oli valinnut soittolistaansa vähän kaikenlaista, myös edustamansa hevigenren ulkopuolista musiikkia. Vanhin kappale oli The Beatlesin Back in the USSR. Hieno biisi. Kotipellon mukaan vähän jopa heviin kallellaan.

Minua ei ole pyydetty radioon tiskijukaksi, mutta pelkkä kuunteleminen sai miettimään omia valintoja. The Beatlesilta löytyy klassikkoja runsaudenpulaksi asti, joten valinta ei olisi helppo. Ensimmäisenä mieleen juolahti rajuudessaan varmasti aikanaan tyrmistyttänyt Revolution. Jo aloituksen särökitara on ajankohtaan nähden poikkeuksellinen.

Saatat ajatella, että sanoitus on vanhaa ja tunkkaista hippimeininkiä pullollaan. Voi olla, mutta olen sitä mieltä, että Lennon oli oikeilla jäljillä. Biisin sanoma on yhä ajankohtainen. Katsokaa vaikka iltauutisia.

“You say you want a revolution
Well, you know
We all want to change the world
You tell me that it's evolution
Well, you know
We all want to change the world
But when you talk about destruction
Don't you know that you can count me out
Don't you know it's gonna be all right
all right, all right”
Samasta kappaleesta on moni artisti tehnyt oman versionsa. Itselle rakkain versio, alkuperäisen lisäksi, on Stone Temple Pilotsin fiilistely. Ohessa maistiainen myös siitä liveversiona.