TPSFutisTampereen sanotaan olevan Suomen Manchester. Manse. Tekeekö se Turusta Suomen Liverpoolin?

Turku on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuosimallia 2011. Pari vuotta aiemmin samoja kunniakäätyjä piti kuvitteellisessa kaulassaan Liverpoolin kaupunki. Turku on myös perinteinen laivanrakennus- ja satamakaupunki, aivan kuten Liverpool.

Liverpoolissa on kaksi suurta pääsarjatason jalkapalloseuraa. Liverpool ja Everton. Turussa vastaavat seurat ovat TPS ja Inter Turku. Liverpool FC on Koillis-Englannin seuroista menestyksekkäämpi, aivan kuten TPS Turussa.

Liverpool joutui(?) tammikuun viimeisenä päivänä luopumaan suurimmasta hyökkääjätähdestään, Fernando Torresista. Punaisille uskollisuuttaan vannonut espanjalainen muuttui yhden helikopterilennon aikana punaisesta liverpoolilaisesta siniseksi lontoolaiseksi. Nyt Chelsean markkinointiosasto painaa paitoihin vimmaisella vauhdilla numeroa 9 ja nimeä Torres.

Viime kaudella Tepsissä itsensä läpi lyönyt nuori hyökkääjä Roope Riski siirtyi myös tammikuun aikana pois Turusta. Saaronniemen rantamaisemat ja pettuleipäiset kylmän Pohjolan pöydät vaihtuivat Cesenaan, lähelle Riminin rantoja ja pasta bolognesen kotimaisemia. Tiedä sitten minkälainen riskibisnes on painaa Riskin nimellä varustettuja paitoja.

Suomen Lontoon suuren ja kauniin eli Helsingin jalkapalloklubin kannattajille olisi varmasti kelvannut ajatus Roopen mustavalkoraitaisen paidan vaihtumisesta sinivalkoraitaiseksi. Onneksi näin ei käynyt. RR17 laskeutui Helsinkiin vain vaihtaakseen konetta.

Liverpool osti Torresille kaksi korvaajaa suurella rahalla. Haaviin tarttuivat Newcastlessa onnistunut Andy Carroll ja Ajaxissa maaleja mättänyt uruguaylainen Luiz Suarez. Mitä tekee Tepsi?

Sekä Liverpoolin että TPS:n talous makaa epävarmalla pohjalla. Eroa löytyy kuitenkin maksuvalmiudessa. Toivottavasti myös Tepsillä on mahdollisuus hankkia vahvistuksia hyökkäyssektorille Roopesta ja hänen isoveljestään Rikusta saaduilla rahoilla.

Tuorein Veikkaaja arvaili Turun mustavalkoraitaisten tavoittelevan Liverpoolista lontoolaiseen Fulhamiin siirtyneen Lauri Dalla Vallen lainaamista. Itselle moinen siirto kelpaisi oivasti.

Mutta mitä pelaaja itse miettii asiasta? Onko Joensuusta lähtöisin oleva Lauri ehtinyt turkulaistua riittävästi Liverpoolissa viettämiensä vuosien aikana?

Linkit:
Ilmiöitä: Englannin hullu siirtoikkuna (yle.fi, 1.2.2011)