TPSFutisWikipedian mukaan gigantit olivat kreikkalaisessa mytologiassa soturihahmoisia jättiläisiä, jotka syntyivät Kronoksen leikkaamasta Uranoksen peniksestä tihkuneista veripisaroista. Maakuntalehden urheilusivujen ykkösuutisessa myhäili tänään mies, joka esitteli uunituoretta pelipaitaansa. Selässä luki Gigantti Kuqi.

Njazi Kuqin uutisoitiin eilen siirtyneen Tepsin mustavalkoraitaiseen paitaan. Hieno homma. TPS kaipasi ”Nassen” kaltaista romuluista, ja toivottavasti myös tehokasta, hyökkääjäkolossia. Sanoisin Kuqin täydentävän mukavasti Porin suunnasta tullutta nuorta Juho Lehtosta.

Jos Juho Lehtonen olisi uusi Roope Riski, ja Petteri Pennanen suurikokoisempi painos Riku Riskistä, niin Njazi Kuqi olisi luonnollisesti uusi Babatunde Wusu? Kulttipelaajan ainesta?

Parhaimmillaan kolossimainen Kuqi on sekä oiva maalintekijä ja paikkojen petailija, sekä ammattimaista urheilijan mallia näyttävä kokeneempi pelimies. Erittäin hyvä lisä Tepsin nuoreen rinkiin, mikäli asenne on kunnossa kuten isoveljellä ikään.

Nasse on vaihtanut seurojen pelipaitoja kuin… no, paitaa. TPS taitaa olla 28-vuotiaan Kuqin kymmenes seura. Nyt näyttää sikäli hyvältä, että kysyntä ja tarjonta kohtasivat kauniilla tavalla. Nassen sanoin ”minä tarvitsin seuraa, ja TPS tarvitsi hyökkääjää”.

Toivon, että Gigantti-Kuqi ei olisi meidän kaikkien tuntemaa giganttilajia eli yksisilmäinen kyklooppi. Yksisilmäisyyttä kun ei kaivata tällä hetkellä kentällä, valmennuksessa kuin seurajohdossakaan.

Toistaiseksi on näyttänyt hyvältä. Pelisilmää on riittänyt kaikilla osapuolilla. Seurajohdolla korvaavien pelaajien hankinnassa, valmennuksessa nuorten lupauksien koulinnassa, ja kentälläkin menestystä on siunaantunut mukavalla tavalla.

Valmennus tuntui olevan tyytyväinen Kuqin hankintaan. Päävalmentaja Rajamäki totesi seuran tiedotteessa Kugin olevan ”juuri sen tyylinen hyökkääjä, mitä me haimmekin. Uskon, että hän tuo aivan uusia ulottuvuuksia meidän hyökkäyspeliimme. Nasse on iso ja vahva, mutta samalla myös erittäin taitava pelaaja.”

Omalla kohdalla ensimmäinen ajatus tosin oli, että toivottavasti Kuqista tulee seuralle pelipaidan mukaisesti Gigantti-Kuqi eikä naurettava Nasse-setä. Jälkimmäisessä tapauksessa kun moni kannattaja saattaisi todeta Loirin Nasse-sedän lailla olevansa ”hyvin, hyvin vihainen”.

Linkit:
Njazi Kuqi palaa Veikkausliigaan TPS:n riveissä (fc.tps.fi, 28.3.2011)