TPSFutisTekstin ei ole tarkoitus vähätellä japanilaisten tuskaa.

Maailmaa on taas ravisuttanut inhimillistä hätää suunnattomasti aiheuttanut luonnonmullistus. Siinä luomakunnan kruununa itseään pitävä hätääntyy, kun maa järisee ja meri työntyy kerrostalon korkuisena massana porstuan puolelle.

Pieniä ja avuttomia ihmisiä oli eilen myös Kupittaan tekonurmella. Mustavalkoraitaisissa paidoissa. Maassa lojunut loska ei tuottanut ongelmia, vaan vastustamattoman luonnonvoiman osaa Liigacupin näytelmässä esitti Inter Turku.

Mustavalkoisin silmälasein katsottuna kauden ensimmäinen derby näyttäytyi punaisena tsunamina, joka vyöryi kerta toisensa jälkeen Tepsin kenttäpuoliskolle. Siinä ei auttanut itku, hammastenkiristely tai karkuun juoksu. Ainoa mitä uupui, oli valkoisen lipun heiluttaminen avunpyynnön merkiksi ylilentävälle helikopterille.

Jos on ihminen avuton vesimassan voiman edessä, niin samalta näytti kentällä. Kaksinkamppailut menivät kerta toisensa jälkeen Interin pelaajille, jotka riepottelivat mustavalkoraitaisia kuin hyökyaalto japanilaisia taloja. TPS:n pelaajat tuntuivat olevan täysin voimattomia Interin hyökätessä ja latoessa palloa maalin perukoille kerta toisensa jälkeen.

Toisella puoliajalla peli tasoittui, kun Interin Joni Aho sai päänsisäisen jälkijäristyksen, ja hankki itselleen ansaitun toisen keltaisen kortin. Yhden miehen ylivoimallakaan TPS ei onnistunut viimeistelyssä. Jokunen maalipaikka sentään aukesi.

Maakuntalehden mukaan joukkueiden päävalmentajat latoivat ottelun jälkeen paineita toinen toistensa niskaan. Tepsin Rajamäki sovitteli interiläisten hartioille mestaruusviittaa. Interin Dragtsma puolestaan muistutti, että mustavalkoraitaisten keskikentältä puuttui dynamo nimeltä Toni Kolehmainen.

Todennäköisesti Tepsi tarvitsee vielä kansainvälistä apua kuin Japani ikään. En tiedä, voidaanko Poria ja Raumaa laskea ulkomaiksi, mutta hätäapua hyökkäykseen on onneksi jo saapunut Juho Lehtosen muodossa.

Riskien, Mannisen ja Wusun siirtojen jälkijäristyksinä aiheuttamaa tuhoa ja joukkueen jälleenrakentamisurakkaa on yhä tehtävänä.

Linkit:
Inter tyrmäsi TPS:n jo avausjaksolla (fc.tps.fi)
Inter nuiji TPS:n maanrakoon Liigacup-derbyssä (fcinter.com)