FutisPääsiäisen ajalla ja jalkapallon Veikkausliigalla on tällä hetkellä liikaa yhtymäkohtia jopa agnostikon makuun.

Vietämme kiirastorstaita. Kristillisessä kirkossa sitä vietetään Jeesuksen viimeisen aterian muistopäivänä. Samanlainen viimeisen ehtoollisen fiilis taitaa olla myös muutaman suomalaisseuran konttorilla. Murrettu leipä tuntuu tarttuvan kurkkuun, vaikka kuinka hörppäisi punaviiniä päälle.

Rovaniemellä ja Oulussa paljastui, että seuran opetuslapsissa oli useampi isäntänsä rahasta myynyt Juudas. Omistajaa taisi tosin vaihtaa karvan verran enemmän kuin 30 hopearahaa. En tosin tiedä minkälainen diili parintuhannen vuoden takainen 30 hopearahaa olisi tämän päivän euroiksi muutettuina.

Tampereella joukkueenjohdolle samoja hopearahoja tyrkytti roomalaisten sijaan singaporelainen otteluiden järjestelijä. Ketku saatiin tyrmään, mutta kallellaan kypärin ollaan Mansessakin. Miten moni pelaaja kieltää seuransa ja vaihtaa maisemaa ennen kuin kukko kolmasti kiekuu?

Tarinan mukaan Jesse vetäytyi ehtoollisen jälkeen rukoilemaan Getsemanen puutarhaan. Veikkausliigan lahjusvyyhdin suhteen Palloliitto käyttäytyy hieman samalla tavalla. Urheilukatu 5 tuskin on ympäristönä Getsemanen kanssa ihan yksi yhteen, mutta eipä taida olla tulossa roomalaisiakaan päätöstä vauhdittamaan, ellei neljättä valtiovaltaa eli mediaa lasketa sapelin kalistelijan rooliin.

Mutta kuten pääsiäiskertomuksessa, on tässäkin näytelmässä voittavia osapuolia. Pontius Pilatus vapautti ylipappien kiihottaman mökeltävän väkijoukon toiveesta tunnetun rikollisen, Barabbaan. ”Päästä meille Barabbas!” kiekui kansa.

Myös AC Oulu vapautti nimimiehen. Jarkko Hurme siirtyi Tepsin riveihin. Analogia ontuu toki siinä mielessä, että vaikka nettifoorumeilla on varmasti huudettu pelaajien perään kuin Jerusalemissa ikään, niin Jarkon pelaamista ACO:n riveissä tuskin voidaan pitää vakavana rikoksena.

Raamatun, tuon parituhatta vuotta sitten laaditun Wikipedian, mukaan Jesse nousi kuolleista, ja sovitti ristillä kuollessaan meidän muiden synnit hamaan tulevaisuuteen saakka. Veikkausliigakauden alkua odotellessa kysymys kuuluukin, kuka ristiinnaulitaan Töölön stadionin kupeeseen ja milloin?

Ja ennen kaikkea, saammeko me suomalaisen jalkapallon ystävät syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille seuroille, pelaajille ja Palloliitolle, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet?