Parisuhde ja perheTeksti sisältää tuotesijoittelua.

Tuure Kilpeläinen on tavoittanut laulussaan Kuningas EI jotain pikkulapsiperheen elämään harvinaisen tiiviisti liittyvää. Kyse on kieltäytymisestä.

En puhu kaikesta siitä kieltäytymisestä, mitä vanhemmuus tuo tullessaan, vaan alle kolmevuotiaan kategorisesta kieltäytymisestä tehdä mitään vanhempien ehdottamaa, sanomaa tai käskemää.

- Sulla on selvästi vessahätä. Mennäänpä käymään potalla.

- Ei mennä potalle.

- Nyt lähdetään päiväkotiin.

- Ei päiväkotiin.

Ymmärrätte varmaan ilman lisätoistoa. Toisto on kuitenkin hallinnut äänimaisemaa, mikä on puolestaan muokannut meidän muiden kuningas EI:n hovin jäsenien elämää.

Vanhojen linnojen seinillä roikkui monenmoista ryijyä ja sukuvaakunaa. Meidän linnastamme moiset puuttuvat, mikä on aiheuttanut kotioloihin sietämättömän kaiun.

Lienee muiden arvioitavaa, ovatko kuningas EI ja hänen edeltäjänsä eli esikoisemme, tulleet puheliaisuudessa vanhempiinsa, mutta ääntä on talossa viime vuodet piisannut. Jopa siinä määrin, että linnan vieraat ovat valitelleet kaikumisesta.

Koska kuningas ei hallitse meillä itsevaltiaan ottein, eikä hän onneksi tunne keskiaikaisten hovien toimintaa, niin linnan interiööriä arvostelleet ovat saaneet pitää päänsä. Sen sijaan hovin rahakirstun vartija, hovimestari, linnanvouti, narri ja mitä muita nimikkeitä meillä vanhemmilla voisi olla, joutuivat ratkaisemaan hovin ääniongelman. Etenkin mikäli mielimme saada kuninkaalle tarpeen vaatiessa hoitoapua.

Päädyimme sisustusratkaisuun, johon en ole juuri sisustusohjelmissa törmännyt. Ehkä syynä on se, että niitä ei ole juuri tullut katsottua. Ostin ja asensin olohuoneen seinälle Soften akustiikkalevyjä. Kuvia kannattaa katsoa turkulaisfirman kotisivuilta. Kyse ei ole siis kananmunakennoista olohuoneen seinällä, vaan hyödyllisestä ja tyylikkäästä sisustuselementistä.

Mikäli teillä hallitsee kotona kuningas EI, tai hovin jäsenet ovat muuten vain äänekästä sorttia, niin suosittelen lämpimästi kyseisiä akustiikkapaneeleja. Samaan ovat päätyneet nykymaailmaa hallitsevat öljykuninkaat mm. Dubaissa.

Ja jos kuningas sanoo ei, niin ei häntä kannata totella. Kuninkaasta kun kasvaa kymmenessä vuodessa prinssi ”ihan sama”.Linkit:
Soften