Parisuhde ja perhePikkuneiti: 51 cm, 3420 g.

Hattutempulla tarkoitetaan saman pelaajan tekemiä kolmea maalia samassa ottelussa. Osan mielestä parisuhde on melkoista kamppailua. Kenties, mutta olen saanut rakkaan vaimoni kanssa pelin tiimellyksessä aikaiseksi kolme täysosumaa, kolme lasta.

Lauantai-iltana Madridissa pelattiin yksi vuoden odotetuimmista otteluista, El Clásico, Real Madrid vastaan Barcelona. Matsia mainostettiin televisioitavan yli 200 maahan, ja sen näkevän yli miljardi ihmistä.

Vuoden odotetuin ottelu käytiin meidän perheen osalta vuorokautta myöhemmin. Tuorein täysosuma on pieni tyttäremme, joka syntyi sunnuntai-illalla.

Maalinteosta vastannut vaimoni joutui taas tekemään kaiken raskaan työn. Jälki oli luonnollisesti kaunista. Vuosikymmenen maali. Hullaantuneet mummit, fammut, tädit ja kälyt valtaavat kadut?

Tässä vanhemmuuden hattutempulla rehvastellessa on tunnustettava, että oma osuuteni maaleissa on ollut sangen vaatimaton. Merkittävin panokseni on ollut antaa maaliin johtanut syöttö reilut yhdeksän kuukautta aiemmin. Toki puhumme ratkaisevasta läpisyötöstä, emmekä mistä tahansa roiskaisusta sinne päin.

Itse sunnuntai-illan täysosuman viimeistelyssä oma roolini oli enemmän taktinen, pelisilmää vaativa huoltajan tehtävä. Täytyi ymmärtää pitää turpa tukossa ja tarjota tarvittaessa sekamehua. Kassissa minulla oli pussillinen Panttereita. Niitä ei tarvittu, sillä vaimoni oli melkoinen pantteri itsessään.

Pikkuprinsessamme syntymää ei onneksi televisioitu. Paikalla ei ollut lisäksemme kuin aivan loistavaa tukea ja pelinohjausta antanut kätilö, sekä loppuvaiheessa kaksi lastenhoitajaa. Voittava valmentaja ja hänen apuvalmentajansa?

Espanjan El Clásicossa kukaan ei tehnyt hattutemppua. Maaleja tosin tuli molempiin päihin, ja niitä tuuletettiin antaumuksella, näyttävästi uhoten. Vanhemmuuden maalien juhlinnassa olen ainakin aiemmin ollut hyvässä vedossa, liukuen maalin tullessa polvillani elämän nurmikentän kulmalipulle. Täytyykin muistaa järjestää varpajaiset paremmalla ajalla…

Hattutempun tehnyt pelaaja saa perinteisesti ottelun päätteeksi päähänsä knallin. Jalkapallon ja brittiläisen huumorin ystävänä sateenvarjo minulla on, mutta knalli vielä puuttuu. Nyt olisi syytä poistaa sekin puute. Pikkuneidin kunniaksi.