FutisPohdinta ja pähkintäMillä ihmeen keinolla aiot voittaa minut toisella kierroksella? – Paavo Väyrynen, 10.1.2012

Suomen jalkapallomaajoukkue ei tarvitsisi kuin ripauksen siitä itseluottamuksesta, jota kepun presidenttiehdokas Paavo Väyrynen kantaa repussaan.

Ennakkoäänestyksen aattona Väyrynen vitsaili suurena ennakkosuosikkina pidetylle Sauli Niinistölle, miten toisen kierroksen äänestyskin on läpihuutojuttu. Mitä sellaisesta pikkuseikasta, että ensin pitäisi ylipäätään päästä toiselle kierrokselle?

Jos Huuhkajilla olisi samanlainen luotto omiin kykyihin, arvuuteltaisiin maajoukkueen ympärillä vain sitä, mikä maa tulee vastaan arvokisafinaalissa! Turuilla ja toreilla myytäisiin Pukki & Ring -mukeja, joissa nuoret huuhkajatoivot hymyilisivät maireasti teräviä kynsiään esitellen, ja kauppa kävisi kuin siimaa.

Maajoukkueessamme on viimeisen vuosikymmenen pelannut yksi Väyrynen. Mitä ilmeisimmin Mika Väyrystä ei ole kuitenkaan siunattu samanlaisella itseluottamuksella kuin sukunimikaimaa Paavoa. Muuta selitystä en löydä sille, että Suomi jää kerta toisensa jälkeen rannalle ruikuttamaan arvokisakarsinnoissa.

Paavo Väyrysen itseluottamuksella varustettu joukkue tanssisi vastustajan sellaisilla tanhuliikkeillä pyörryksiin, että kaksinumeroisten lukemien latominen taululle olisi lastenleikkiä. Aivan kuten Fjodor Dostojevskin koko tuotannon lukeminen viikonlopussa Paavolle.

Koska kaikilla ei ole Paavon tervettä itseluottamusta, niin henkinen valmennus on tänä päivänä kova sana. Jopa testosteronia uhkuvien äijien linnakkeissa eli jääkiekkojoukkueiden valmennuksen osaksi on tuotu mentaalivalmentajia. Samaa tarvetta on myös jalkapallojengeissä.

Paavoa ei silti kannata uhrata yhden jalkapallomaajoukkueen mentaalivalmentajaksi, sillä hän voisi korjata koko suomalaisen huippujalkapallon ongelmat? Voittamisen kulttuuri laskeutuisi hänen myötä Urheilukadulle.

Mutta Paavo ei ole Palloliiton käytettävissä. Vai voisiko sittenkin olla?

Pressanvaaleissa voi näet käydä niin, ettei kansa ymmärrä parastaan ja äänestä Väyrystä valtionpäämieheksi. Kansa saattaa jopa valita hommaan Palloliiton puheenjohtajan Niinistön. Voisiko Paavo silloin siirtyä Saulin paikalle Palloliiton johtoon?

Tavoite Suomen maajoukkueesta Euroopan kymmenen parhaan joukossa olisi pelkkä kevyt välitavoite ennen arvokisavoittojen sarjaa ja maailman huipun valloittamista.

Linkit:
”Millä ihmeen keinolla aiot voittaa minut toisella kierroksella?” (Verkkouutiset, 10.1.2012)