TPSVireä 90-vuotias haki iltapäiväkahviseuraa tositarkoituksella. Ajoin partani ja sipaisin tukkaan vahaa. Lähdin treffeille Martin koululle.

TPS järjesti kausikorttilaisille iltapäiväkahvit. Paikalla olivat toimitusjohtaja Casagrande, päävalmentaja Rajamäki ja pari jännittynyttä miehenalkua vastailemassa kannattajien kysymyksiin.

Joskus on mukavaa, ettei oma suosikkiseura ole maailman suurin, kaunein ja suosituin. Martin koulun seinät kaatuisivat nopeasti päälle, jos Man Utd tai Barca järjestäisivät siellä samanlaisen tilaisuuden. Tule kyselemään Sir Alexilta ja David De Gealta oma kysymyksesi! Jonoa riittäisi varmasti Impivaaraan saakka. Nyt osallistujia oli ehkä nelisenkymmentä, ja kaikki mahtuivat mukavasti alakoulun ruokasaliin.

Kahvia tarjottiin pahvimukeista munkkirinkilän kyytipojaksi. Tunnelma oli mukavan maanläheinen ja konstailematon. Toki toimitusjohtajalla oli yllään arvokkuuden tuntua tuova tumma puku, mutta alakoulun tilat karistivat turhan pönötyksen tunteen ainakin omasta mielestä.

Päiväkahvien emäntä oli omalla tavallaan maailmanluokkaa. Tuskin edes Real Madridilla on tilaisuuksiensa juontajana Miss Universum -kisoissa maailman kolmanneksi kauneimmaksi valittu nainen. Juontajana hän ei ehkä ole maailman kolmanneksi paras. Ensimmäinen sääntö kun on tulla ajoissa paikalle. Rengasrikko kuulostaa selityksenä jotenkin turhan klassiselta. Vähän kuin se koira joka söi oppilaan läksyt.

Ystäväni tosin totesi menevänsä mielellään ihan vaan iltapäiväkahville Lolan kanssa. Toimitusjohtaja ja päävalmentaja olivat siinä määrin puheliaita ja monisanaisia vastauksissaan, että ystäväni olisi oikeastaan voinutkin kahvitella emännän kanssa tilaisuuden sen enempää häiriintymättä.

Elohopeamainen Rajamäki oli elementissään selittäen ja hauskuuttaen väkeä. Tosin kysymykset olivat myös hyvin kilttejä, eikä kukaan kannattajista tentannut mitään tiukempaa. Asioita ja näkemyksiä jäi varmasti myös esittämättä ajanpuutteen vuoksi, mutta jäipähän keskusteltavaa seuraavillekin treffeille. Nykytulosten valossa tosin mietityttää, onko ensi kauden kahveilla kysymyksiin vastailemassa eri valmentaja?

Mielestäni on erittäin hienoa, että TPS huomioi tällä tavalla kausikortin ostaneita. Eräs pikkupoika sai sokeristen suupielien lisäksi kerättyä niin Rajamäen, Lehtovaaran Juka, Mäkisen Kallen sekä yllätysvisiitin tehneen englantilaismessiaan Wayne Brownin nimikirjoitukset vihkoonsa. Mahtava bonus natiaisen pillimehureissulle.

Iltapäiväkahvit eivät paljoa maksa. Kyse on periaatteesta, kausikortin ostaneiden huomioimisesta. Tärskyt olivat onnistuneet kaltaiselleni tositarkoituksella seuraa etsineelle. Edessä on toivottavasti vielä vuosia kestävä onnellinen suhde.