TPS_75x75-normal.jpgKannattajan ajatusmaailma on pessimismiin vivahtava. Oman joukkueen menestyksestä ei osaa nauttia. Se on vain väliaikainen tilanne, joka ennakoi väistämätöntä romahdusta.

Jos itsensä päästää fiilistelemään omien onnistumisista, sattuu korkealta putoaminen entistä lujempaa. Niinpä ajatusmaailma muuttuu varovaiseksi. Pessimisti ei pety?

Turun mustavalkoraitaisilla kulkee kauden alla lujaa. Harjoitusotteluiden kategoriaan laskettavassa Liigacupissa voitot ovat seuranneet toisiaan. Varovainen toiveikkuus on vaihtunut kiimaiseksi Veikkausliigakauden odotukseksi. Isoaivojen järki korvautuu limbisen järjestelmän yksioikoisuudella. ”Paketti on kasassa! Paikallisvastustajakin kaatui näytösnumeroin!”

Samalla sisään hengityksellä keuhkoissa vihlaisee ja takaraivossa alkaa jyskytys. Mieleen nousevat isävainaan viisaudet. ”Itku pitkästä ilosta, pieru kauan naurattaa”. Eikös se juuri viitannut tällaiseen hyvänolon tunteeseen, joka petollisesti hiipii puseroon pelin kulkiessa omalla painollaan? Vai onko tulkinta väärä?

Veikkausliigan epelit ovat huomanneet Tepsin oivat otteet.  Mokomat herättelivät jo sosiaalisessa mediassa keskustelua siitä, onko TPS Klubin ykköshaastaja mestaruustaistossa, vai olisiko asetelma jopa toisinpäin? Tepsi mestarisuosikki numero uno? Päätä huimaa.

Epäluuloisen kannattajan silmissä moinen on ilmiselvää vaikeuksien kerjäämistä, veren kaivamista omasta nenästä. Mopon keulimista pahan näköisesti. Kohta sattuu Juhaa leukaan, kuuluu puolestaan 90-luvun tamperelainen sketsiviisaus.

Klubilla on nykymateriaalilla tasan yksi vastustaja. Se löytyy pelaajien korvien väliseltä pururadalta. Mikäli kaverien kasetti kestää edes kohtuullisesti, suihkutellaan Stadissa sihijuomaa kauden päätteeksi. Mutta mikäli mestaruusjuna ei pysy raiteillaan, on lauma menestyksenjanoisia turkulaisia raapimassa veturinovea.

Keskustelupalstoilla kirjoitetaan leikkisästi ”asiantuntijapiireistä”, jotka ovat aina oikeassa. Erityisesti jälkikäteen. Vitsin alkuperä on minulle hämärän peitossa, mutta voisin kuvitella yhdeksi inspiraation lähteistä maamme urheilulehtien toimitukset. Niissä kun työskentelee valtava lauma asiantuntijoita ja ”analyytikoita”, jotka sanovat miten maa makaa ja pallo pyörii. Erityisesti jälkikäteen.

Toivon, etteivät asiantuntijapiirit nosta TPS:aa mestarikandidaatiksi. Ystäväni mukaan varmin tapa pilata kausi etukäteen on päätyä näiden rankinglistojen kärkeen. Osumatarkkuudessa kun on ollut parantamisen varaa historian saatossa.

Pelkään mestaruussuosikin viittaa oman joukkueen harteilla. Kuoleman suudelmaa.