TPS_75x75-normal.jpg”In Jarmo we trust”, lukee rankasti ylipainoisen Kevinin selässä miehen esittäessä hersyvän tanssinsa Columbus Blue Jacketsin ottelussa. Minä uskoin vielä eilen Casaan.

”Toimitusjohtaja Marco Casagrande siirtyy SPL:n pääsihteeriksi”, uutisoi TPS eilen. Monelle mustavalkoisen maailmankuvan omaavalle kyseessä oli suru-uutinen. Rehellisesti sanoen siirto ei tullut varsinaisesti puskista ja suurena yllätyksenä. Casa oli liian hyvä välttyäkseen seireenien lauluilta.

Casagrande on ollut poikkeuksellisen osaava ja osuva henkilö FC TPS Turku Oy:lle. Alle nelikymppinen mies peri vuonna 2009 johdettavakseen seuran, jossa oli viimeiset vuodet eletty namusedän mahdollistamaa nousuhumalaa. Edessä oli tiukka kulukuurikrapula ilman, että urheilullinen menestys saisi notkahtaa. Vähintään kolmannen asteen yhtälö, jota Casa ratkoi useamman vuoden erinomaisella menestyksellä.

Tepsin tiedotteen perusteella taustayhtiö aloittaa uuden toimitusjohtajan kartoittamisen välittömästi. Syytä onkin, sillä Casan kaltaisia kavereita ei keiku joka oksalla, saati ole saatavissa tiukan talouden Veikkausliigaseuran peräsimeen. Ohessa speksejä rekrytointi-ilmoitukseen:

Haemme toimitusjohtajaa, jolla on pitkä suhde seuraan. Eduksi katsotaan, mikäli taustalla on 20 vuotta samassa seurassa, ensin pelaajana ja pitkäaikaisena kapteenina. Vankka talousosaaminen, erinomaiset vuorovaikutus- ja johtamistaidot ovat lajiymmärryksen lisäksi välttämättömiä. Edellytämme kahta ylempää korkeakoulututkintoa, esimerkiksi oikeustieteen kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoja. Työkokemus seuran urheilutoimenjohtajana ennen siirtymistä toimitusjohtajan pallille katsotaan eduksi.

Ei helvetti. Eihän tuollaista yhdistelmää olekaan. Paitsi Casalla.

Nyt olisi Jeesuksen toinen tuleminen paikallaan. Messiaalle riittäisi tehtävää Tepsin toimistolla elokuusta alkaen.

Suomen Palloliitto imuroi itselleen parhaita turkulaisia voimia. Juttelin asiasta lyhyesti töissä. Ainakin jossain määrin asioista perillä oleva henkilö lohdutti minua. Casagranden siirtyminen Palloliittoon ei ole pelkästään huono asia. Hänessä meillä on taas yksi varmasti turkulaismielinen ja -myönteinen johtaja jalkapalloilevan Suomen pääkallopaikalle. Turun asema maamme jalkapallopääkaupunkina tuskin heikkenee.

Haluan omasta puolestani kiittää ja toivottaa Casalle onnea ja menestystä uusiin haasteisiin. Niitä piisaa varmasti myös valtakunnallisella tasolla. Suomi ei ole ihan vielä Euroopan kymmenen parhaan maajoukkueen joukossa.

Saa nähdä kuka jatkaa Casan suurissa saappaissa elokuun puolivälissä. Löytyykö työlle sen tason jatkaja, että voin luottavaisin mielin ”tehdä Kevinit” ja tanssahdella Olympiakatsomon elokuisessa illassa ilman paitaa?

Linkit:
CBJ Fan Kevin at Chicago Game

***

Vuodatus ei vieläkään mahdollista videoiden upotusta. Kirosana.