Pohdinta%20ja%20pahkinta-normal.jpgTurun Sanomat haki bloggaajia omalle TS Futis -sivustolleen. Hienoa?

Myönnän saaneeni keskivaikean allergisen reaktion luettuani kirjoittajia etsivän ilmoituksen maakuntalehdestä. Mainoksen mukaan sanan säilällä laukovien oli määrä olla pikaisesti yhteydessä toimittaja Jari Wellingiin.

Ensimmäisenä minussa nousi esiin pieni Bernard Woolley eli Kyllä, herra ministeri -sarjasta tuttu ministerin yksityissihteeri, jonka tapana oli korjata ministerin puheessa viljelemiä sanontoja. Kuulin mielessäni Bernardia näytelleen Derek Fowldsin äänen, joka toteaisi tässä kohtaa, ettei säilällä voi laukoa, sillä sivalletaan.

Toinen tosikkoa tuskastuttanut ajatus oli taloudellinen. Onko TS Futis -sivusto halpa(mainen) keino houkutella väkeä lukemaan nettisivuja, klikkaamaan mainoksia ja tilaamaan lehteä? Mitä bloggaajille maksetaan, vai maksetaanko mitään? Ovatko kirjoitustaitoiset lajiniilot halpatyövoimaa, jotka houkutellaan täydentämään lehden tarjontaa käytännössä maksutta?

Turun Sanomat on muiden lehtien lailla supistanut omaa toimitustaan viime vuodet. Tämä on näkynyt valitettavasti myös lehden laadussa, mutta ei hinnassa. Voin vain kuvitella miten kilometritehtaalle laitetut (urheilu)toimittajat suhtautuvat siihen, että periaatteessa heidän tilalleen haetaan maksutta tai makkarapalkalla kirjoittavia laji-ihmisiä?

Kolmas reaktionaiheuttaja oli toimittajan nimi, johon oli määrä olla yhteydessä. Herran tapa kirjoittaa sai itseni jo aikanaan miettimään toimittajan tarkoitusperiä ja objektiivisuutta (lue: Psykologinen pelisilmä).  

Onko TS Futis toimittaja Wellingin joukkue? En varmasti ole ainoa, jonka mieleen ajatus juolahti. Toimittajan mielipiteitä jakava tyyli saattaa olla esteenä useammalle potentiaaliselle bloggaajalle. Ainakin mikäli sympatiat ovat sen köyhän ja kipeän mustavalkoraitaisen seuran puolella.

Neljäs aivonystyröitä kutkuttanut mielleyhtymä liittyi juhlallisesti sananvapauteen. Omassa blogissa sana on itselle vapaa lain antamissa rajoissa. Kunhan en sorru kunnianloukkauksiin tai muihin laittomuuksiin, niin voin hölmöillä ajatusleikkieni kanssa vapaasti. 

TS Futiksen osalta jokainen teksti käy mitä todennäköisimmin editorin pöydällä, koska tekstit ovat kuitenkin osa Turun Sanomien sisältöä. Kenen luulet editorin olevan? Oma arvaukseni on, että kyseessä on turkulaisen jalkapallon ystävä, urheilujournalismin oma tuplavee.

En ilmoittautunut edes ehdolle.

Linkit:
Sinustako bloggari TS Futikseen?
Psykologinen pelisilmä