Surkeaa! Enkä nyt puhu pelistä Chelsea - Birmingham, vaan paikasta, jossa istun valioviihteestä nauttimassa.

Nautittuani kotona "aivan ihanaa kanapastaa", kuten Peltsi ja Juuso asian luultavasti ilmaisisivat, päätän vaappua kipeine jalkoineni kohti Veritas-stadionin Saint Patrick´s Pubia. Sunnuntai-ilta, ja Canal+:lta tulee putkeen kaksi laatuluokan peliä. Tarjolla on siis herkkua roppakaupalla.

Asetelma on lupaava, sillä ensin vihreän veran taiteilijat ottavat yhteen Birminghamissa ottelussa Aston Villa - Arsenal, jonka jälkeen lähetys siirtyy Länsi-Lontooseen Stamford Bridgelle. Saavun paikalle Villan pelin ollessa aivan loppusuoralla. Arsenalin mister Henry on taas läväyttänyt raivostuttavan tehokkaasti kaksi byyriä, joten Gunners siirtyy sarjakärkeen ManU:n ryssittyä lauantaina pelinsä Wolvesia vastaan.

Tämä ei kuitenkaan laske suuremmin mielialaani, vaan tilaan ison kokiksen. "Kaksi euroa", sanoo kohtelias tarjoilija. Kohtuullinen hinta levittää hymyä entisestään. Tuoreessa muistissa on näet Brahenkadulla sijaitseva Bavaria, jossa kokiksesta kehdattiin nyhtää peräti neljä egeä! Coca Cola -indeksi kertoo paikasta paljon. Bavaria, no points.

Nautin esteettömästä, etten sanoisi jopa häiriöttömästä audiovisuaalisesta kokemuksesta, ja otan kunnon kulauksen kokista. Paikkahan on mitä mainioin. Tila on uusi, kalusteet ovat siistejä ja näköala upea pimenevässä illassa. Toiselle puolelle avautuu kaunis Kupittaan puisto, ja päätä kääntäen voi ihastella futisstadionia ja sen kenttää. Ravintola on kuin luotu jalkapallopyhätöksi!

Tarkemmin ympärilleni katsoessani huomaan "katsomon" erikoisuuden. Tilaa on runsaasti. Itse asiassa "Battle of Blues":in alkaessa olen ainoa henkilö ottelua tuijottamassa. Yleisöä on siis yhteensä yksi henkilö! Mitä ihmettä?

Täydellinen markkinoinnin puute selittänee paljon. Harva taitaa edes tietää paikasta, eikä ainakaan minun silmiini ole mainoksia mahdollisuuksista sattunut. Pienellä vaivalla stadion voitaisiin ottaa paljon nykyistä tehokkaampaan käyttöön, sillä katsomon alakerta on tiettävästi Turun ainoa paikka, jossa voi mäiskiä minigolfia myös talvella. Kiinnostaa varmasti osaa kaupungin puttailijoista.

Screenille tykitettävien valioliigaherkkujen kylkeen voisi puolestaan rakentaa yhtä sun toista oheisviihdettä. Yhteistyösopimukset esimerkiksi kesällä kentällä viilettävien futisjoukkueiden kanssa voisi olla hyvä alku. Muutama juniori-iltapäivä, jolloin paikalla olisi vaikkapa Interin ja TPS:n gladiaattoreita lasten tentattavana toisivat kummasti lisää säpinää ravintolaan. Siihen päälle Valioliigan mahtiottelu, niin johan alkaisi kassakone laulamaan. Ainakaan parkkipaikoista ei stadionin kyljessä ole pulaa, mikäli markettikansa moista miettii.

Fakta on, että sijainnillaan ravinteli ei pysty kilpailemaan. Tästä ainoasta puutteesta huolimatta olen sangen yllättynyt, että ottelu Chelsea - Birmingham saa toisen katsojansa vasta 23. minuutin kohdalla. Varsinaisesta tungoksesta ei siis voi puhua.

Tällä menolla kyseinen ravintola ei voi pysyä kovin kauaa hengissä. Harmin paikka. Ainakin minun viikonloppuihin mahtuisi näet paikka, jossa voi ihastella Valioliigan korkeatasoisia pelejä ilman, että nautintoa häiritsee huikea tupakansavu, ja josta saa pitkän kokiksen kolikolla. Tämä siitä huolimatta, että illan ottelu päättyikin maalittomana. "Peli voi olla hyvä, vaikka siinä ei maaleja tehdäkään". Terveisiä vaan jalkapalloileville Salosen veljeksille!